Skillnaden mellan svart och KolsvartSvart vs Jet svart

Svart och kolsvart tillhör paraply begreppet färg. Båda avser färg eller hårfärg med avseende på färgintensiteten och dess undertoner.

Båda orden är relaterade speciellt till hårfärg. Svart anses vara den mörkaste och den vanligaste av hårfärger. Det finns många djur, inklusive människor, som uppvisar färg i håret i alla bakgrunder och etniciteter.

Som en hårfärg, har svart hår en stor kvantitet av eumelanin (en polymer som finns i håret som ger svart hår dess färg) och är mindre tät jämfört med de andra hårfärger. Det är också kompatibel med många hudtoner om huden är lätt, rättvis, medium, oliv, brun eller svart. Den har också en naturlig lyster som är den blankaste av alla hårfärger om det är i ett obehandlat tillstånd.

Svart är en naturlig hårfärg och är inte intensiv. Dess brist på intensitet och sitt naturliga tillstånd gör den till en av de färger som är minst benägna att blekna i en lång tid. Jämfört med andra svart hårfärgningsmedel, är det mindre dramatisk och intensiv. Det anses också som 'rak' som inte har några undertoner eller nyanser i sin färg.

Å andra sidan hänvisar kolsvart till en nyans av svart som kännetecknas som mörkare än svart med blå eller lila undertoner. Termen 'kolsvart' härstammar från färgen på en sten som heter stråle. Stenen är en liten ädelsten och används i smycken som en svart sten. Stenen gjordes från död ved under extremt tryck som ger den dess färg. Termen är också en engelsk beskrivning av svart hår bortsett från 'korp svart.'Som en hårfärg, är en variant av ett hårfärgningsmedel för personer med svart hår kolsvart. Den kolsvart nyans kan också förekomma som en naturlig skugga eller färgen på håret. Kolsvart kännetecknas av att ha mer intensitet i färg och innehåller blå och / eller lila undertoner. Den har också en mörkare, mer dramatisk och rikare färg jämfört med naturligt svart. I vissa hårbehandlingar, kan det avger en extra glans på grund av färgen och reflektion av ljus när den träffar håret. Kolsvart, jämfört med svart, är mer specifikt medan den andra betraktas som en allmän term.

Både svart och kolsvart hårfärgningsmedel används främst för kosmetiska skäl, särskilt för kvinnor och män som vill ha fräschare hår eller dölja oönskade gråa hår för att förbättra sina respektive framträdanden. Bortsett från naturliga hår och hårfärger, kan dessa färger också komma som hårförlängningar eller peruker av liknande skäl och effekter.

Sammanfattning:

1. 'Black' är en allmän term för en färg medan 'jet black' är en mer specifik och beskrivande term.
2. När det gäller hårfärg, är en stor skillnad att den naturliga svarta färgen saknar intensiteten och undertoner som kolsvart hår eller färgämne har. Det kan observeras när solljuset träffar håret.
3. Black som en naturlig hårfärg är en fråga om genetik medan kolsvart hårfärgningsmedel kommer i en hårfärg kit.
4. kolsvart hår beskrivs som intensiv svart medan naturligt svart saknar intensiteten av kolsvart.
5. Naturlig svart kan inte bleknar så lätt, men kolsvart färgat hår måste ständigt retuscheras och återanvändas.
6. Jet svart hår kan uppnås naturligt och konstgrepp medan naturligt svart hår kommer från födseln.