Skillnaden mellan NHS och privata tandläkare



NHS vs Privata Tandläkare

Ingen ser någonsin fram emot att besöka tandläkaren för fyllningar, men om du vill ha en ljus leende, är det ett nödvändigt ont du behöver ta itu med. Men är bättre ', som en' att göra med NHS, eller betala för kostnader i samband med att besöka en privatpraktiserande tandläkare? Det är precis vad vi kommer att försöka upptäcka här.

Först exakt vad NHS? Även kallad National Health Service, är det en offentligt finansierad hälso- och sjukvårdssystem, som är verksam i England. Om du 're bosatt i Storbritannien, kan du ha tandvård gratis, eller med mycket minimala kostnader inblandade. Förutom tandvård, NHS erbjuder även i sluten vård, långtids hälsovård och oftalmologi tjänster till patienter.

Som namnet antyder, är en privat tandläkare en tandklinik som inte är anslutna till NHS '' men ändå ger professionell tandvård för patienter. Så vad 'är skillnaden mellan de två? Den befintliga frågan om att få tandvård från NHS kontra privata tandvårdskliniker är priset, hastigheten på tjänsten, och ibland till och med kvaliteten på tandvården som du kommer att få.

I Storbritannien, de flesta allmänna tandläkare erbjuder både NHS och privata behandlingar. Det problem som de flesta patienter möter när man letar efter NHS tandvård, är tillgången på en '' särskilt för de mer specialiserade tandbehandlingar. Vita fyllningar på bakre tänderna, kosmetiska implantat och vita kronor på kindtänder, är några av de tjänster som du bara kan boka genom en privat tandläkare.

En annan skillnad mellan NHS och privata tandvård är kvaliteten på material som används. Privata tandläkare erbjuda en pay-as-you-go system för dentala behandlingar som de tillhandahåller för sina patienter '' medan NHS kräver att du betalar en månadsavgift för vård. Slutligen, även om du är en NHS-patient, kan du fortfarande välja att bli behandlad som en privat patient om du vill.



Sammanfattning:

1. NHS är tandbehandlingar som erbjuds av National Health Service C ackrediterade kliniker i Storbritannien, medan de privata tandläkare erbjuder dentala behandlingar som är exklusivt för patienter.

2. NHS behandlingar är oftast billigare, medan de privata tandläkare behandlingar är lite dyrare.