Skillnaden mellan Acuvue Advance och OasysAcuvue Advance vs Oasys

Nästan alla de saker som vi gör görs när vi är klarvakna. Detta är hur viktiga våra ögon. Detta är anledningen till att vi alltid måste ta hand om våra ögon.

Har du någonsin känt att dina ögon blir torra och blir lätt irriterad? Har du någonsin uttryckt oro över tillståndet i ögonen efter att ha utsatts för damm, extrem värme och bländning? Använda solglasögon eller glasögon kan minska bländning, men det fungerar inte bra med torrhet och irritation. Använda ögondroppar kan vara ett bra alternativ, men vissa människor är inte bara bekväm att föra ögondroppar varje gång deras ögon är irriterade och blir torr. Således, de brukar titta på andra alternativ, som att använda en kontaktlins.

Kontaktlinser har utvecklats inte bara för estetiska skäl, men ibland används för att ändra en person 's ögonfärg för att göra den personen ser bättre ut, men också för korrigerande ändamål och som terapeutiska verktyg. Individer som har visuell dysfunktion kan välja att använda en korrigerande kontaktlins snarare än glasögon. dessutom, de som ständigt besväras av ögonirritation och torrhet kan också använda en terapeutisk kontaktlins. Acuvue kontaktlinser gör stora framsteg på detta område.

Den finns i två typer, Acuvue Advance och Acuvue Oasys. Båda har utvecklats för att ge användarna ögonkomfort. Detta beror på att produkterna innehåller flytande geler som ger fuktighet och färskhet för ögonen även under vissa krävande förhållanden. Acuvue Advance och Acuvue Oasys är båda linser men de har skillnader.Acuvue Advance har varit ute på marknaden längre än den andra produkten. Detta tyder på att Acuvue Advance har prövats och testats under en tid nu. Den har en högre procentandel av vatteninnehåll, ca 47%. Detta ger bättre möjlighet att fukta och fräscha ögon. Det är billigare än Acuvue Oasys.

Å andra sidan, är Acuvue Oasys nya på marknaden. Det är mönstrad efter Acuvue Advance men med subtila skillnader. Även om det har en lägre andel av flytande innehåll, ca 38%, har det större syrepermeabilitet låta sina användare att känna sig mer bekväm under användning. Det gör det också möjligt för användaren att bära den under 6 dagar och nätter utan ersättning eller obehag.

Sammanfattning:

1. Acuvue Advance och Oasys är två liknande kontaktlinser som ger komfort och fräschör för personer med torra eller irriterade ögon.
2. Acuvue Advance utvecklades först, med högre andel av flytande innehåll, och är billigare än andra.