Skillnaden mellan vitt och gult Shea ButterVit vs Yellow Shea Butter

Sheasmör? är en naturligt fett som utvinns ur mutter Shea träd. Sheasmör är användbar på många sätt. Den används ofta i kosmetika, krämer och andra produkter. Den används också i chokladindustrin som ett alternativ till coco smör.

Sheasmör har återfuktande och anti-inflammatoriska egenskaper och som sådan anses bäst för åldrande. Extraktet hjälper också mot solbränna.

Vitt och gult sheasmör har nästan samma egenskaper. Den huvudsakliga skillnaden mellan de två ligger i deras färg. Den vita sheasmör kommer i vit färg, medan gul sheasmör kommer i ljusgul färg.Vit sheasmör kan sägas vara raffinerad sheasmör och den gula är de fysiska eller oförädlade shea smör. Den gula sheasmör är naturligt, har det en jordnära lukt, som de flesta människor inte gillar. Å andra sidan, kommer vit sheasmör utan någon lukt.

När man jämför det näringsämne, har den gula sheasmör mer näringsämnen förpackade i dem. Detta beror på att vissa av de näringsämnen i vitt sheasmör går förlorade i något skede i raffineringsprocessen. I vitaminer också, är den gula sheasmör bättre än den vita sheasmör. Gul sheasmör har fler läkande egenskaper än den vita sheasmör. De flesta av de helande egenskaper vit sheasmör vilse under processen. Vit sheasmör är dock mer används inom kosmetikaindustrin.

Sammanfattning

Sheasmör har återfuktande och anti-inflammatoriska egenskaper och som sådan anses bäst för åldrande. Extraktet hjälper också mot solbränna.

Den vita sheasmör kommer i vit färg, medan gul sheasmör kommer i ljusgul färg.

Vit sheasmör är dock mer används inom kosmetikaindustrin.

Vit sheasmör kan sägas vara raffinerad sheasmör och den gula är de fysiska eller oförädlade shea smör.

Gul sheasmör har en jordnära lukt medan vit sheasmör kommer utan någon lukt.

Gul sheasmör har mer näringsämnen förpackade i dem än den vita sheasmör. Näringsämnena i vitt sheasmör förloras i något skede av raffineringsprocessen.

När man jämför vitaminhalten i både shea smör, är gul sheasmör bättre än den vita sheasmör.