Skillnaden mellan NV och NCNW vs NC

Kosmetiska företag och tillverkare använder en hel del terminologi för att klassificera sina många rader av kosmetiska produkter. Dessa terminologier används också av hänsyn till sina konsumenter. Konsumenter köper ofta med den närmaste skugga att matcha med sin naturliga hy, hudfärg, och huden undertoner.

En av de mest kända klassificerings terminologier används är 'NC' och 'NW.' Både 'NC' (den förkortade formen av naken, naken, eller neutral Cool) och 'NW' (som står för naken, neutral eller naken Varm) är terminologier som faller under kategorin av olika hudvårdsprodukter som foundation och concealers. I denna typ av kosmetika, är produkten huden och dess skugga oftast bestäms av den person 's individuella hudtoner.

En person 'hud har tonen och undertoner. Huden' s tonen och underton kan bestämmas genom att titta på venerna nära handleden. En person kan ha en varm hudton med gul, orange eller olivtoner genom att ha gröna eller gula vener. En person med blå ådror klassificeras som att ha en sval ton med blå eller rosa undertoner. En kombination av blå och gröna eller gula vener ger en neutral ton.

Hudtoner är mycket viktiga eftersom de ofta ange vilka kosmetika, kläder, eller hårfärg kommer att komplettera eller smickra huden, och ännu viktigare, den person. Kosmetiska produkter, särskilt hudprodukter, är utvecklade för alla hudtoner. De har oftast fem klassificeringar för sina produkter: varm, neutral varm, neutral, neutral sval och cool. Både neutral varm och neutral sval fungera som en kombination mellan de båda nyanser av neutral och intensiv varmt eller kallt.Personer med varma toner kan använda varma nyanser medan den svala skuggan kompletterar personer med svala toner. De neutrala varma och neutrala svala nyanser är för människor i-mellan de varma eller kalla nyanser och neutrala nyanser. Bortsett från den klassificering av antingen 'NC' eller 'NW' är makeup klassificeringar också består av siffror. Siffrorna anger intensiteten eller djupet av skuggan av produkten. Ju högre värde anges, desto djupare och mer intensiv färg på skuggan av produkten.

De flesta kosmetiska företag följer att Neutral Varm bör gå med varma hudtoner, och Neutral Cool bör användas med coola hudtoner och deras motsvarande undertoner. Å andra sidan, MAC Cosmetics omvända ordningen i deras hud produkter. Den stora kosmetiska varumärke har Neutral Varm för personer med svala hudtoner medan Neutral Cool är avsedd för personer med varma hudtoner. Denna återföring kan orsaka viss förvirring för kvinnor som byter makeup märkesvaror.

Sammanfattning:

1. 'NC' (känd som neutral, naken, eller naken Cool) och 'NW' (känd som naken, eller neutral Varm) är hud produkt terminologier som används av kosmetiska märken för att klassificera produkter för olika hudtoner. De används ofta för stiftelser och concealers.
2. 'NC' är för människor med svala hudtoner (med blå eller rosa undertoner), som bestäms av blå ådror på handleden. Å andra sidan, 'NW' är för personer med gröna eller gula vener nära sina handleder och även känd som varm hud-tonas personer (förutom orange, gult och olivtoner). Detta system är omvänd när det gäller MAC hud produkter. I deras linje, 'NC' är för människor med varma hudtoner och motsvarande toner medan 'NW' är för människor med svala hudtoner samt undertoner.