Skillnaden mellan vaxning och SÖTNINGVaxning vs Suga

Det finns många metoder för att ta bort oönskat hår från våra kroppar, och den valda metoden är beroende på varje individs 'preferenser. SÖTNING och vaxning är två av de vanligaste metoderna som används, och det är bra att förstå för-och nackdelar av varje, som samt vilka metoder innebär, innan du går till en professionell för att ha håret bort. Båda dessa metoder är oftast görs av en professionell, och kommer att ta bort håret bara tillfälligt, men för en längre tid än vanlig rakning.

De flesta människor är bekanta med hur vaxning fungerar. Processen med vaxning kan använda varmt eller kallt vax, men om vaxet är för varmt, kan det bränna huden. Hot vaxning är effektivare än kall vaxning, eftersom värmen från den varma vaxet gör att huden 's porer öppna och håret är då lättare dras från sina rötter.

Vaxning förfarandet innebär användning av varm vax som är i flytande form, och detta tillämpas på de områden där håret ska tas bort. Tygstycken placeras sedan på toppen av vaxet, och vaxet och tyg är kvar under en tidsperiod för att svalna och hårdna lite. De tygstycken sedan dras bort från huden i den riktning som håret växer. Eftersom håren dras ut genom sina rötter, kan förnyad tillväxt av hår uppskjutas i upp till åtta veckor. Som en förvarning om, kan vaxning vara smärtsamt!

Å andra sidan, är suga en mindre smärtsam procedur som fungerar i mycket på samma sätt som vaxning. Skillnaden är den ämne som appliceras på huden för att ta bort hår. I stället för vax, kommer den professionella använda en pastaliknande substans, som är en kombination av vatten, socker och citron. Denna pasta anbringas på huden, och värmen i huden ökar temperaturen för pastan, vilket gör det mer böjligt. Pastan anbringas mot den riktning mot hårväxten, och avlägsnades sedan med pincett i den motsatta riktningen. Detta förfarande avlägsnar också håret från sina rötter.Suga har kontraindikationer för personer som använder töm A och acutane. Processen bör inte användas i tolv månader i acutane användare, eller tre dagar efter användning av töm A.

Som nämnts, är SÖTNING mindre smärtsamt än vaxning, eftersom SÖTNING är mer av en peeling process. Utslag är mer sannolikt att uppstå efter vaxning process än efter avsockringen. En annan fördel med sötning, är att den innehåller socker är lättare att rengöra från huden än den klibbig substans av vaxet. De viktigaste skillnaderna mellan dessa två metoder är de ämnen som används för att avlägsna hår, och det faktum att vaxning kan använda värme, medan inte SÖTNING inte någon annan än från huden 'naturliga temperatur värme.

Sammanfattning:

1. Metoden för sötning är mindre smärtsamt än vaxning.
2. vaxning metoden använder varmt eller kallt vax, medan använder SÖTNING en pasta gjord av vatten, socker och citron.
3. Det är lättare att rengöra huden efter sötning, än efter vaxning.
4. Vaxning gör vanligtvis användning av värme för att underlätta processen hårborttagning, medan sockerblandningen inte värms.
5. Utslag är mer benägna att visas efter vaxning än efter SÖTNING.