Skillnaden mellan Tips och akrylerTips vs akryler

Konstgjorda naglar, lösnaglar, nagel förbättringar och nagelförlängning är beläggningar som läggs över spikar som tillbehör. Bruket startade under Mingdynastin i Kina där kinesiska ädla kvinnor bar långa konstgjorda naglar som statussymboler som visar att de inte gör manuellt arbete som ofrälse.

Bruket startades i Europa genom grekerna som använde pistasch nötskal att förbättra sina naglar. Denna spridning över hela Europa tills 1954, bröt en tandläkare sina naglar och uppfann den första realistiska utseende konstgjorda naglar.

Idag, konstgjorda naglar är mycket populär bland unga och gamla kvinnor och görs med en mängd olika material. Det görs genom processen att en manikyr som är en skönhetsbehandling för naglar som kan utföras hemma eller i en salong.

Konstgjorda gel naglar, akryl naglar och konstgjorda naglar tips hjälpa dölja trasiga, skadade, korta eller dåliga naglar. De skyddar naglarna från brott och sprickor och hjälpa människor som inte kan få önskad längd och tillväxt av naglar naturligt. Akryl naglar är gjorda genom att blanda samman en monomer vätska, såsom etylmetakrylat (EMA) eller metylmetakrylat (MMA) med polymerpulver och flera andra ingredienser, såsom, stigit modifieringsmedel, färgämnen och pigment.

MMA är billigare än EMA men kan orsaka flera problem som irritation och missbildningar. EMA är den säkraste lösningen att använda för akrylnaglar. Den producerar naglar som är mer flexibla, längre livslängd, och har en finare kvalitet. Med akryl naglar, kan man sätta på olika utföranden och kan även ha spik piercingar eftersom de är ganska stark.Akryl naglar kan vara en hel spik eller bara en spik spets, som är knuten till den naturliga nageln och blandas in spiken. Det används som en förlängning för korta naglar och kan göras från andra källor än akryl material. Gel och glasfiber är också lämpliga material för nagel tips. Nail gel brukar tillämpas på hela nageln och en spets tillsätts. Glasfiber är ett tunt nät som blir transparent när vätska appliceras. Det härdas med UV-ljus och är mer realistiskt men lätt kan brytas och är dyrare än de andra typerna av spik tips.

Efter att ha valt en konstgjord nagel spets, appliceras lim längs de fria kanterna av den naturliga nageln. Spiken spets skjuts sedan in den naturliga nagelplattan och pressas ned; att se till att ingen luft kan komma under spetsen. Efter ca fem sekunder, bör spetsen vara säkert på plats.

Sammanfattning:

1. Akryl är konstgjorda naglar som görs genom att blanda en monomer vätska som EMA eller MMA och polymerpulver medan tips är konstgjorda naglar som kan göras med akryl, gel eller glasfiber.
2. Akryl kan göras till hela konstgjorda naglar eller nagel tips medan ensam spik tips kan göras med olika material inklusive akryl.