Skillnaden mellan Doftolja och eterisk oljaDoftolja vs eterisk olja

Eteriska oljor blivit naturligt, speciellt utvinns ur växter. Under tiden, doftoljor eller parfymerade oljor är artificiella oljor.

Eteriska oljor är i huvudsak utvinns från blommor, blad, rötter, stammar och bark av växter. Dessa oljor har många terapeutiska effekter som används i aromterapi. Eteriska oljor kan ge lindring från smärta och även skydda mot bakterier och virus.

Till skillnad från de eteriska oljor, är doftoljor utvecklas i laboratorier. Men de flesta av de doftoljor innehåller en komponent i eteriska oljor. Till skillnad från de eteriska oljor, gör doftoljor inte har några terapeutiska fördelar. Doftoljor är också mindre komplicerad än de eteriska oljorna.

När man överväger eteriska oljor, deras effekter är beroende av växtarten från vilken de har extraherats från och även baserat på processen. Det kan ses att olika varianter av samma eterisk olja kommer att ha olika egenskaper. Om man tittar på doftoljor, de har framställts av organiska blandningar. De produceras med en attraktiv lukt.När man jämför priset på de två oljor, eteriska oljor är dyrare än doftoljor. Detta beror på att den process som krävs för att göra eteriska oljor är kostsamt.

När man jämför skillnaderna mellan eteriska oljor och doftoljor, låt oss titta på detta enkla exempel. Om en droppe doftolja tappas på en fet papper, lämnar en oljig plats. Å andra sidan, om en droppe eterisk olja tappas på en fet papper, det lämnar inte någon fet plats. Denna enkla test kan göras för att kontrollera om du har en eterisk olja eller doftolja.

Sammanfattning:

1. Eteriska oljor huvudsakligen utvinns ur blommor, blad, rötter, stjälkar och bark av växter. Om man tittar på doftoljor, de har framställts av organiska blandningar. De produceras med en attraktiv lukt.
2. Eteriska oljor har många terapeutiska effekter som används i aromterapi. De ger lindring från smärta och även skydda mot bakterier och virus.
3. Till skillnad från de eteriska oljor, gör doftoljor inte har några terapeutiska fördelar.
4. När man jämför priset på de två oljor, eteriska oljor är dyrare än doftoljor.
5. Om en droppe doftolja tappas på en fet papper, lämnar en oljig plats. Å andra sidan, om en droppe eterisk olja tappas på en fet papper, det lämnar inte någon fet plats.