Skillnaden mellan Foundation och ConcealerFoundation vs Concealer

Foundation och concealer är kosmetika som är både appliceras på huden. Stiftelsen är oftast appliceras på ansiktet för att skapa en enhetlig färg, och även ibland för att ändra den naturliga hudfärg. Concealer är en annan typ av make-up som används för att dölja finnar, svarta märken eller mörka ringar och små synliga fläckar på huden.

Även om båda dessa typer av kosmetika används för att färga och tona huden, är de viktigaste skillnaderna mellan dem som concealers är hårdare pigmenterade, och grunden är i allmänhet appliceras på ett större område.

Det sätt på vilket fundament används varierar beroende på de färger som används, hur stor del av huden måste täckas, och formuleringen av stiftelsen. Det finns många alternativ när de köper foundation, såsom ren, ljus, medium eller full täckning. Det kan också blandas med andra stiftelser att skapa en lämplig färg. Concealers finns i multi-formulerat paket, och i ett stort antal olika nyanser, från de lättaste möjliga nyanser till mörkare och djupare nyanser. Eftersom concealers finns redan i många formuleringar, behöver du bara att välja den mest lämpliga färgen för dina ändamål.

Fundament finns i olika formuleringar också, och dessa kan innefatta en olja och uppmjukande baserad blandning, oljebaserade skakanordningar, alkoholbaserade formuleringar, silikonbaserade varianter, pulverbaserad eller ens vattenbaserade blandningar. De olika typerna av foundation inkluderar pulver, kräm till pulver, vätska och tårta. Concealers använder en skala system för att ange sina täckningsnivåerna. Dess tunga pigmentering är vad gör det möjligt att enkelt täcka fläckar, märken, födelsemärken och andra ärr. Concealers sträcker sig från moisturizers till acne-fighting pulver och krämer. De är också tillgängliga i en variation av nyanser och färger, och kan vara vit också. Färgade concealers brukar tillämpas sparsamt under en annan concealer, eller en stiftelse, så att hudtonen ser jämn och naturlig.

Sammanfattning:1. Foundation används för att förstärka färgen på huden och ger ett enhetligt utseende, medan, concealer används för att dölja finnar, blemmor och ärr.

2. Concealer har en mycket tyngre pigmente jämfört med foundation.

3. En person kan blanda olika grundfärger och formuleringar för att skapa den önskade effekten, medan concealers är allmänt tillgängliga i alla möjliga kombinationer.

4. Foundation appliceras på större områden, liksom ansiktet och på halsen, medan concealer tillämpas endast på mindre, problemområden.