Skillnaden mellan Cream och LotionKräm vs Lotion

Inom området för skönhet, kosmetika och hudvårdsprodukter, har det varit en hel del diskussioner angående användningen av krämer och lotion. Många fortfarande don 't fattar poängen varför grädde är bättre i vissa situationer än lotion och vice versa. Mycket mer, en hel del kräm och lotion användare bara använda dessa produkter utan att ens veta deras specifika syften och vad dessa ämnen faktiskt är gjorda av.

Generellt sett, båda av dessa uppmjukande medel fungerar för att ta med eller placera fukt mot eller in i huden. Skillnaderna mellan de två är mer kopplade till sina användare. Varje person i unika och inte alla människor har samma hudtyper. Vissa har torr flagnande hud, medan andra har ofta fuktiga och oljiga skinn. Med detta är användningen av lotion och krämer sätter in. Det enda problemet är att hitta den bästa produkten för din hudtyp är mer av en trial and error uppdrag. Du kan använda en typ av produkt i taget och se när du har uppnått de bästa resultaten.

När det gäller sammansättning, lotion gjorda av olja och vatten. Dessa ljus mjukgörare är i grunden icke-fet. Flesta lotioner oavsett märke har ett slags kyleffekt som uppnås genom dess absorption in i huden hos användaren. På grund av denna sammanfattning absorberande egenskap och verkan, lotioner är föredragna mjukgörare under varmare årstider som sommar.

Till de personer som lider av eksem, ett tillstånd som leder till en alltför torr hud, är lotion också rätt produkt att använda. När det gäller det område som tillämpas lotion är också perfekt för hudområden som har vuxit massor av hår (men inte för mycket förstås) som på män 's bröstet.

Omvänt, hudkrämer är mycket tjockare eller tyngre konsistens och känsla jämfört med lotion. Även om dessa mjukgörare tillverkas fortfarande av samma vatten och olja kombination vissa krämer gjorda för att vara en mycket fetare med tillägg av mer oljekomponenter. För användningstillfället, är krämer sägs vara idealiskt under kallare årstiderna som på vintern. Dessa produkter hjälper återfukta huden mitt i hårt slag för de kalla vintervindar.Allt som allt, både hudkrämer och body lotion är mjukgörare, men de skiljer sig åt i följande avseenden:

1. Lotioner är idealiska för varmare årstider medan krämer är bättre användas under kallare årstider.

2. lotion är i allmänhet mindre fet än de flesta krämer.

3. Lotioner sägs vara lättare och tunnare i konsistensen till skillnad från de tyngre och tjockare hudkrämer.