Skillnaden mellan Nit ägg och mjäll flingorNit Ägg vs Mjäll Flakes

Knaster och kliande huvuden är kontrollampa tecken på att en person antingen har en löss problem eller en mjäll en. Även om många människor tycks förvirra de två baserat på framträdanden, det finns en myriad av skillnader mellan dem.

Människor förväxla två på grund av deras färg från en vy ovanifrån av en person 'huvud. Båda nits och mjäll kan ses som vita fläckar på huvudet. Emellertid är mjäll ses vara flingor på huvudet medan gnetter är ovala till formen .

Den största skillnaden mellan de två är deras ursprung. Nits är ägg från löss, en typ av parasit buggar som uppehåller sig i håret och livnär sig på blod. Å andra sidan, mjäll är döda hudceller som ofta orsakas av ett stort antal villkor, men också resulterar i klåda och flingor i färgerna vitt och gult. Av definitionerna, gnetter är potentiella liv löss och generationer av parasiter medan mjäll är döda rester av hud.

En annan stor skillnad mellan nits är att nits är mycket svåra att ta bort från huvudet, speciellt från hårstrået. Nits är fästa på hårstrået av en vattentät, limliknande substans som utsöndras av löss i syfte att fästa sig. Detta ämne kan inte avlägsnas ens med kraften av vatten. Å andra sidan, är mjäll mycket lätt att ta bort. En skaka på huvudet, snärta och kamma håret kan bidra till att undanröja mjäll från huvudet som faller på axlarna eller marken.

Nits är också potentiella löss och kan växa snabbt om äggen inte tas bort. Om ett ägg växer till en lus, det kan lägger en hel del ägg (gnetter). Det kan vara smittsam och sprider sig till andra människor genom att dela hår objekt som kammar, håraccessoarer och handdukar. Mjäll, å andra sidan, inte är smittsamma och kan inte spridas till en annan person. Det kan växa och ackumuleras i en person 'huvud om det inte behandlas omedelbart.

Samma sak gäller för löss, även om löss har också potential att bära sjukdomar och växa ett angrepp på en person 'huvud. Detta kommer att resultera i allvarlig klåda och sår.Mjäll kan vara resultatet av flera villkor som:

Torr hud
seborroiskt eksem
Psoriasis
En svamp som kallas Malassezia

Å andra sidan, kan löss orsakas av kontakt med en person infekterad av löss. Det kan antingen vara direktkontakt (en person 'huvud till en annan person' huvud) eller indirekt genom att dela skönhetssalonger objekt som kammar och borstar, hår tillbehör som mössor, hattar och hårprydnader (används av flickor). Headset kan också vara ett sätt för löss kontakt. Bortsett från hår-relaterade saker, kan löss också resa genom heminredning som handdukar, kläder, kuddar, filtar och stoppning.

Båda tillstånden kräver behandlingar som läkemedel kräm sköljningar och schampon. Den viktigaste ingrediensen i löss behandling är pyretrin eller permetrin medan mjällschampo kan innehålla zinkpyrition eller salicylsyra.

Sammanfattning:

1. I de mest grundläggande mening, gnetter är ägg av levande parasiter medan mjäll är död hud från huvudet.
2. Nits är mycket svåra att ta bort på grund av det ämne som rockar dem medan mjäll kan lätt avlägsnas genom att ställa och kombinera hår som brunnar som skakar på huvudet.
3. Den viktigaste ingrediensen i löss behandling är pyretrin eller permetrin medan behandlingen för mjällschampo kan innehålla zinkpyrition eller salicylsyra.
4. Mjäll kan inte växa eftersom det är redan död men gnetter kan växa in löss och kan orsaka ett angrepp.