Skillnaden mellan IPL och Laser



IPL vs Laser

Från och med puberteten, människor växa hår över hela kroppen. Medan håret på huvudet, ögonbryn och ögonfransar är redan tydligt under barndomen, hår i blygd regionen, ben, ansikte, bröst och rygg debuterar vanligen efter puberteten och bli många som man blir vuxen.

Även män växa mer hår än kvinnor, det finns platser där det är oönskad speciellt hos kvinnor. Armhålorna och blygd regionerna är platser där håret inte ville, och kvinnor hitta sätt att ta bort den och hålla den från att växa tillbaka. Behovet av att ta bort hår från kroppen kan vara på grund av medicinska, kulturella, religiösa eller estetiska skäl. Medan män i östra kulturer anser skägg som ett tecken på visdom, i västerländska kulturer en renrakad ansikte är standard.

Buddhist och kristna munkar rakar sina huvuden som en del av sin ordination medan muslimsk lag rekommenderar blygd och armhåla hårborttagning och trimning av skägg och hår på huvudet.

Det finns många metoder för hårborttagning; den äldsta och vanligaste av dessa är genom plockning och rakning. Idag kan håret tas bort genom att trä, SÖTNING, vaxning, rakning krämer eller pulver, laser och Intense Pulsed Light (IPL).

Laser hårborttagning infördes för allmänheten under 1990-talet. Den använder selektiv photothermolysis (SPTL) som matchar en ljusvåglängd med pulslängd att rikta en vävnad och få en önskad effekt. Det använder melanin för att inrikta sig på specifika hår vävnader och på grund av detta är det som fungerar bäst för mörkt och grovt hår även om en kombination av mörkt hår på ljus hud är den mest idealiska inställningen.



Även om en laser är effektiv i permanent minska det totala antalet kroppshår, inte permanent ta bort alla kroppshår. För att uppnå detta permanent minskning kräver flera behandlingar ofta tar flera veckor.

Intense Pulsed Light (IPL), å andra sidan, är processen för hårborttagning med hjälp av xenonblixtlampor och fokuseringsoptik utsläpp högintensiva ljus på en mycket kort tid producera hög energi att rikta hår vävnader. Ljus appliceras på hudytan och färdas genom huden och slår hårrötterna där melanin är koncentrerad förstöra hela håret inklusive folliklarna. Som en laser, är det bara en metod för permanent hårborttagning och inte av permanent hårborttagning. Det är snabbare och billigare än en laser, men, och det är också mindre smärtsam.

Sammanfattning:

1. En laser är en hårborttagning teknik som använder selektiv photothermolysis (SPTL) att rikta en hår vävnad medan Intense 2. Puls Light (IPL) är en hårborttagning teknik som använder xenon blixtlampor och fokuseringsoptik för att rikta hår vävnader.
3. IPL är billigare medan laser är dyrare.
4. IPL fungerar snabbare medan det tar flera sessioner innan en laser kan vara effektiva.
5. Det finns ett visst mått av smärta och brännande under laserbehandling, och huden kan missfärgas medan IPL kan ge viss smärta och mild ömhet.