Skillnaden mellan vita fyllningar och silver fyllningarVita fyllningar vs? silverfyllningar

Tandfyllningar, även känd som protetik, används för att återställa funktionen, integritet och morfologi av en saknad tand struktur som vanligtvis resultatet av karies eller yttre trauma. Protetik kan delas in i två typer, direkta ersättningar och indirekta restaurationer.

Direkt återställande är känt som ett förfarande, varvid en mjuk fyllning placeras i den preparerade tanden och sedan förstärka den tand före härdningen av fyllnadsmaterialet. Samtidigt är indirekt restaurering om härma restaurering utanför en 'mun genom tandavtryck. Detta är ofta utförs genom två besök till ett' s tandläkare. Direkta ersättningar använder vanligtvis en av de två mest populära material, vit fyllning eller silver fyllning.

Vit fyllning är också känd som tandkomposit, och silver fyllningen är också känd som silver amalgam. Vita fyllningar är en blandning av glaspulver, och plastharts, och kan göras för att likna utseendet på den naturliga tanden. De är starka, hållbara och kosmetiskt överlägsna eftersom de ser naturliga och kanske inte ens vara synliga utom när noggrant inspekteras.

Silver fyllningen är en metallisk, fyllnadsmaterial, som består av kvicksilver (43 procent till 54 procent) och pulveriserad form legering oftast gjorda av tenn, koppar, zink och silver. De används fortfarande i många platser över hela världen, på grund av sin styrka och de håller längre. Dock är metallicfärg inte kosmetiskt tilltalande, och tandfärgade alternativ oftare produceras som år passera. Dessutom, med toxicitet kvicksilver, kontrovers uppstod om användningen av silver fyllningar och deras effekter på hälsa och säkerhet dental patienter.

Silverfyllningar är i allmänhet billigare än vita fyllningar. Vita fyllningar också ta 60% längre tid att utföra, och kräver särskild kompetens och dyra material. De är också svårare att placera och polera. Det är därför de är dyrare än silver fyllningar. Silver fyllningar kan placeras av tandläkare som inte behöver ta emot extra utbildning, medan de som utför vita fyllningar ska lära sig speciella bindningsteknik som den kräver.

Eftersom vita fyllningar är bundna till tänderna, till skillnad från i silverfyllningar, finns det inget behov för tandläkaren att skapa retentiva egenskaper förstör frisk tand. Vita fyllningar återställa också oftast den ursprungliga robusthet i tänderna. Tyvärr har vita fyllningar inte lika länge som silver fyllningar. Men, även om silver fyller själv är starkare än det material som används i vitt fyllning, tenderar silver för att försvaga tänderna och göra dem benägna att bryta.

Medan återställa trasiga tänder är dyrare, i det långa loppet, vita fyllningar, så småningom kan rädda patienter lite pengar. Vita fyllningar kräver också mindre struktur av tänderna som skall avlägsnas. Den ansenlig mängd hål som gjorts för vit fyllning kan justeras för att göra det mindre än en för en silver fyllning.Vit fyllning användning kräver också för att webbplatsen ska vara helt fri från saliv samtidigt ställs in. Av denna anledning är det svårt att ställa in den på tänderna, i synnerhet till kindtänderna som är placerade längst bak i munnen. Silvret fyllningen behöver inte isoleringen av en webbplats från saliv när de släpps ut. När rätt teknik används i återställningsprocessen, vita fyllningar är också mindre känsliga för värme och kyla än tänder restaurerade med silver fyllningar.

På grund av den ökande globala medvetenhet och vilja att skydda naturen, har det också förts in i diskussion som silver fyllningar bidrar i hög grad till vattenföroreningar och miljöskador genom att kvicksilver, särskilt som användningen av tandläkare går till stor del. Världshälsoorganisationen har rapporterat att över hälften av de totala kvicksilverutsläppen orsakas av kvicksilver från amalgam och laboratorieinstrument.

SAMMANFATTNING

? Vita fyllningar 'blandning kan göras för att likna utseendet på den naturliga tanden, under det att silverfyllningar är i skarp kontrast till den vithet av tänderna.

? Vita fyllningar anses säkrare än silver dem eftersom vita fyllningar inte innehåller kvicksilver.

? Vita fyllningar kan endast utföras av särskilt utbildad tandläkare, medan silver fyllningar inte kräver någon speciell typ av utbildning.