Skillnaden mellan Moisturizer och LotionFuktkräm vs Lotion

I allmänhet, människor vet inte skillnaden mellan mjukgörande och lotion. De är båda används för att hjälpa huden att läka och föryngra. De kan ha lagt ingredienser för att minska uppkomsten av rynkor, kan vissa vara för akne, och andra kan vara för fläckar och ärr eller märken. Skillnaderna i användningen av mjukgörande och lotion är inte klart för människor eftersom båda har grundläggande mål för behandling av huden, reparera det, återfuktande det, återskapa den, föryngrande, och gör huden smidig och mjuk. Somliga kallar flytande former av dessa krämer som lotioner och krämigare formen som hudkräm. De har olika ingredienser i olika proportioner och används ibland för olika effekter på huden än de andra. De har olika konsistenser och olika tjocklekar.

Man måste fundera över effekterna krävs av lotion eller fuktkräm till huden. Valet av lotion eller fuktkräm bör göras i enlighet med de resultat som uppnås genom att använda dem. Lotion är vanligen en typ av grädde som har en lättare konsistens än en fuktighetskräm. Den har en bas som är mycket hög i vatten och låg oljehalt. De är oftast utformade för kropps användning snarare än ansikts användning. Eftersom det är lättare och inte täppa till porerna, är det rekommenderat för personer med akne. Vissa krämer är speciellt framtagen för personer med akne för att minska hydratiseringen och oljehalt i huden. Lotioner används för kroppen samt för ansiktet och används för att reducera akne, som skyddar mot solskador genom att tillsätta ingredienser UV-skydd. Det finns också vissa lotioner som används för garvning och har ingredienser som bidrar till att öka garvning och en del som ger en viss färg till huden genom artificiellt brunfärgande. Lotioner kan medicated också med vitaminer och mineraler i dem.

Fuktning, å andra sidan, har en tjockare konsistens än krämer. De är speciellt utformade för att återfukta huden. Människor som har torr hud gå för tyngre moisturizers att återfukta huden mer. Moisturizers formuleras främst för att ge huden mer olja. Deras huvudsakliga bas är olja och vatten. De är vanligtvis används för ansiktet och har ingredienser som förbättrar och minska uppkomsten av rynkor, märken av tidigare akne, etc. För människor som har torr hud, vissa vissa fukt medicinska finns också tillgängliga som har ingredienser som förbättrar torrhet oerhört.Sammanfattning:

1. Lotioner har en högre vatten bas; mjukgörande har en högre oljebas.
2. Lotioner är av tunnare konsistens; moisturizers är av tjockare konsistens.
3. Lotion görs vanligen för kroppen; moisturizers görs vanligen för ansiktet.