Skillnaden mellan resenärer och turisterResenärer vs turister

Resenärer och turister är både människor som reser till olika platser. Skillnaden är att de har olika konnotationer och att man är ett vidare begrepp än den andra. Alla turister är resenärer, men inte alla resenärer är turister.

Ordet 'resande' betyder helt enkelt någon som reser. 'Travelling' själv innebär att gå från en plats till en annan, men det oftast innebär att gå på en lång resa. Det ISN 't mycket vanligt att beskriva dig själv som reser när du' re gör kommer att få mat. I Storbritannien och Irland, kan det också innebära någon som leder en nomadisk livsstil, alltid flytta från plats till plats. 'Lokal', å andra sidan, är en mycket visst ord. Det betyder någon som tillfälligt reser till en annan plats bara för att njuta av den nya platsen.

När man beskriver människor som reser till andra länder, finns det några kategorier de kan falla in. Vissa människor måste resa för företag, till exempel när de går till en konferens. Andra människor går till en plats i transit. Till exempel, skulle någon som vill gå från USA till Tibet förmodligen att byta plan i Kina. De skulle resa till Kina, men det skulle inte 't vara deras slutdestination. Andra människor kommer att gå till platser för välgörenhet, till exempel hjälpa till med lättnad och stöd efter en stor katastrof. Den sista kategorin reser för nöjes skull. Detta kan innebära allt från att gå till ett annat land för att njuta av landskapet att gå till en nöjespark eller turistfälla.

Turister är särskilt människor som går till en annan plats för njutning när det 'är det viktigaste målet för resan. Om en affärsman skulle ta lite tid på sin resa för att uppleva landskapet i den plats han' si, då skulle inte han 't vara en turist, eftersom det inte var 't syftet med resan. Någon som reser för nöjes skull och tar lite tid att göra några affärer arbete skulle vara en turist.Det finns några som delar folk som går någonstans för nöjes skull i resenärer och turister. Enligt dessa definitioner, turister är ytliga människor som bryr sig mer om skryter att de var på en plats än att faktiskt uppleva det, medan resenärerna är människor som flamma nya spår och uppleva en mycket djupare samband med en plats genom att gå till exakt samma attraktioner som turister gå till, men djupare. Detta beror på att människor som skapat denna definition är alla själv beskrivna resenärer.

Turismen har fått lite av ett dåligt rykte. Några turister kommer att gå till platser och bli en olägenhet. Till exempel i USA, var Quileute reservation skadas av turister, även om det är ett extremt exempel. Andra människor kommer att agera som stereotypen av turister. Men de flesta turister inte C är det bara mycket vanligare att höra om de skräckhistorier än om de människor som don 't göra någonting värt att klaga på. Men på grund av dessa människor, vissa don' t vill vara i samband med ordet 'turist', även om de gör exakt samma saker en turist gör.

Det kan hävdas att de två orden betyder olika sätt att resa utomlands: turister vill ha en bra tid med 'normala' reser aktiviteter medan resenärerna har kul genom att uppleva kulturen. Det 'är inget fel med antingen tänkesätt, eftersom de' är bara personliga preferenser.