Skillnaden mellan Muppets och PuppetsMuppets vs Puppets

Dockor och Muppets faktiskt inte skiljer sig från varandra. På ett enkelt sätt kan vi säga att en Muppet är faktiskt en sorts docka. Självklart, de har vissa skillnader och det är därför de kategoriseras separat. Låt 's försöka lista ut vad skillnaderna mellan en Muppet och marionett är.
En docka är en figur av ett objekt, person, djur, fågel, etc. Figurerna är inte begränsad till en viss typ eller form eller tecken. De är olika. De manipuleras av en person som kallas en dock. Dockor används för att sätta upp en dockteater show som är en mycket gammal form av teater. Mupparna dock sitt ursprung i 1954-1955. De är också siffror som används för att sätta upp en show, men tecknen är begränsade.

Ursprunget av dockor kan inte spåras tillbaka till en person, en kultur, samhälle, eller en viss tidpunkt i historien, absolut inte ett visst år; medan Muppets infördes 1954-1955 av en person vid namn Jim Henson. Muppets var en grupp av tecken som var faktiskt en typ av marionett. De infördes i en show som heter 'The Muppet Show'. 'The Muppet Show' är en juridisk varumärke för tecken av showen som var en viss typ av dockor. Muppets sitt ursprung i Amerikas förenta stater. Dockor har funnits i flera år, och olika länder har olika typer av dockor.

Dockor är så olika att vi faktiskt inte kan namnge tecken. Många länder berätta historier om sina hjältar genom detta medium. Folklore är också höra med hjälp av dockor. Samma marionett kan spela rollen av en kung och det kan, i en annan show, spela rollen av en fattighjon; medan Muppets kan faktiskt namnges: Grodan Kermit, Elmo, Miss Piggy, etc. De är alla varumärkes siffror.
Ordet 'Muppet' myntades av Jim Henson genom att kombinera orden 'marionett' och 'marionett.' Ordet 'marionett' betyder 'docka'. Det kommer från det franska ordet 'poupette.' På 16-talet tillämpningen av ordet för 'flytta dockan som kontrolleras av strängar' uppstod. 'Sätes' var senare övertas av 'marionett.'
Dockor är gjorda av många material beroende på deras form, deras användning. Namnen ändras när du går till olika länder. De är så många sorter som det är svårt att räkna upp dem. Ändå vissa typer är: string marionetter, stavdockor, pappersdockor, bords dockor, mänsklig arm marionett, och många andra sorter. Mupparna, men har olika karaktärer, är begränsade, och kan listas.Sammanfattning:

1. En docka är en siffra på ett objekt eller djur eller människa som används för att sätta upp en dockteater. Dockor är av många slag. 2. Mupparna, å andra sidan, är en typ av docka. De har olika tecken som inte typer.
3. Dockor har inga upphovsrätts tecken. Mupparna har upphovsrätts tecknen i 'The Muppet Show'.
4. Mupparna har sitt ursprung i U.S.A. i 1954-1955. Dockor har sitt ursprung redan innan 16-talet i många länder.