Skillnaden mellan Muppets och Sesame StreetMuppets vs Sesame Street

Mupparna och Sesam är mycket relaterade till varandra, men den största skillnaden mellan dem är att Mupparna finns några särskilda tecken och Sesame Street är en TV-show som innehöll Mupparna.

muppar
Mupparna infördes i Amerikas förenta stater in1954-55 av Jim Henson att starta ett program. Muppeten tecken var begränsade i antal och var en typ av marionett. Showen hette Muppet Show. Showen presenterade olika Muppet karaktärer som Miss Piggy, Elmo, Grodan Kermit, etc. Varje episod av showen alltid innehöll samma tecken som i någon annan TV-serie i dag där karaktärerna och skådespelarna spelar karaktärerna är densamma i varje episod av showen. De var alla varumärkes tecken och fortfarande är.

Termen 'Muppet' var Jim Henson 'skapelse. Han kombinerade orden' marionett 'och' marionett 'för att ge ett nytt namn till marionett tecknen i den Muppet Show. På senare tid har en film släppts med Muppet tecken kallas Muppets och har blivit en av de översta grossers i USA

Sesam
Sesam är en tv-show för barn som skapades i USA av Lloyd Morrisett och Joan Ganz Cooney. Denna show presenterade en blandning av humor, kulturella referenser, animation, och Muppet tecken. Det var en familj orienterade show ibland med vuxen humor. Denna show var tänkt för första gången 1966 och senare premiär den 10 november 1969 om PBS, Public Broadcasting Service.Sesam, när det började, var ett program för sitt eget slag för första gången som kombinerad kommersiell TV-produktion med utbildningsmoment och tekniker. Det har lyckats att fånga uppmärksamheten hos tittarna under årtionden eftersom det håller ändra dess format enligt kulturella krav tittare och deras tittarvanor. Det var också den första showen i Amerika som används formativ och summativ forskning för att ta reda på förändringar som krävs i innehållet i programmet och används för att studera pedagogiska effekten av programmet på små barn. Detta visar var ansvarig för att ge upphov till CTW modellen, ett system som omfattar produktion, planering och utvärdering av TV-serier tillsammans med samverkan mellan forskare, författare och producenter av en show.

Sesam finansierades inledningsvis genom privata stiftelser och regeringen, men senare blev självförsörjande. Av 40-årsdagen av showen i 2009, hade det börjat sänds i 140 olika länder och var den 5: e högst rankade TV-program för barn. Det har vunnit 118 Emmy awards och 8 Grammy Awards.

Sammanfattning:

1. Den största skillnaden mellan Muppets och Sesame Street är Mupparna är figurer som finns med i showen Sesame Street.