Skillnaden mellan Klart och Övervägande soligtDelvis molnigt vs Övervägande soligt

De flesta karriär kvinnor och män gör det till en vana att kontrollera de senaste nyheterna medan äter frukost varje morgon. Dem som arbetar i företag lyssna på nyhetsmorgonprogram lokala kanaler för att övervaka förflyttningen av ekonomin C priserna på aktier och monetära växelkurser observeras. Anställda tar bussen eller tunnelbanan, å andra sidan, kontrollera om trafikförhållandena på gatan de är på väg att passera. Några få intresserade med politiska och nationella frågor medan några slår på TV bara för underhållning samtidigt som vid frukostbordet.

Oavsett orsaken till tuning in ändå, dessa karriär människor, studenter och vanliga tittare både kan ha en gemensam nämnare C de är alla intresserade av att veta väder på dagen, särskilt när en lågtrycksområde upptäcks eller när en storm är på väg in ett land 's ansvarsområde.

Tittare kan stöta terminologi som 'vindstyrka, storm signal, riktning vindar och hastighet av stormen' s rörelse. 'På vanliga dagar, ändå meteorologer kan helt enkelt släppa termer som' delvis molnigt 'eller' mestadels soligt 'efter leverera intervallen städer temperatur i en viss kommun eller region. Man stannar sedan och tänker, 'Isn' t 'delvis molnigt' och 'mestadels soligt' samma sak? '
Svaret är nej.

De flesta meteorologer följer en skala enligt följande:

Solig
Mestadels soligt
Delvis molnigt
Delvis soligt
Mestadels molnigt
MuletSkillnaden dras av mängden nederbörd observerades i en viss dag: det mer nederbörd, desto högre luftfuktighet, högre chanserna för molnigt.
'Övervägande soligt' och 'delvis molnigt' är för nära varandra blir förvirrande för de flesta. 'Övervägande soligt' betyder helt enkelt längre perioder av sol än skumma himmel, medan 'växlande molnighet' i allmänhet innebär en lika stor mängd av moln och solen. Det kan vara att på en mestadels solig morgon, kan himlen vara molnfri. Å andra sidan kan en delvis molnig dag innebär att dagen skulle fortfarande vara varm, eftersom det är endast en liten mängd av moln på himlen.
Det finns flera konton, men detta tillstånd som 'mestadels soligt' och 'delvis molnigt' väderförhållanden är i huvudsak densamma. I själva verket, vissa meteorologer publicerade ett papper som ger stöd till detta påstående. Enligt deras undersökningar, båda villkoren omfattar ett genomsnittligt belopp av ogenomskinliga moln som kan variera från 45 till 75 procent.
Den enda skillnaden är att 'delvis molnigt' används när man ger en väderprognos i taget närmare skymningen, medan 'mestadels soligt' ges när rapporterna meddelas under soluppgången. I själva verket skulle säga 'mestadels soligt' vid en tidpunkt på dagen nära natten vara besvärligt att både tittare och väder reportrar.

Teoretiker kommunikation och betraktare forskning är också överens om att detta system av väderprognoser. De har gjort det till en vana att bevisa att tillkännage en 'mestadels soligt' morgon skulle låta mer glada för tittarna av morgon nyhetsprogram. Detta skulle då ge dem kraft och positivitet som de ställer in och njuta vid frukostbordet. Lika självklart och en no-brainer som det kan låta, helt enkelt säga 'mestadels soligt' i stället för 'delvis molnigt' befinns göra publiken gladare under soluppgången.

I linje med detta, det var faktiskt ett papper presenterades vid American Meteorological Society vilket tyder på att meteorologer och announcers hålla sig till att säga 'delvis molnigt' oberoende av tiden för vädring för att undvika förvirring.
Logiskt, följde det att TV-stationer och program visade ett tjut av protest. Använda 'mestadels soligt' skulle vara mer lämpligt eftersom det lockar mer optimism från tittare och väcker positiva stämningar, särskilt under helgen prognoser.

Sammanfattning:

1. 'Övervägande soligt' är en term som används av newscasters tillkännage väderförhållanden under morgnar och 'växlande molnighet' används av kvällsprogram.
2. 'Övervägande soligt' och 'delvis molnigt' har samma mängd av den procentuella andelen ogenomskinliga moln.