Skillnaden mellan Voyage och JourneyVoyage vs Resplan

'Voyage' och 'resa' är två ord relaterade till ordet 'resa'. 'Travel' betyder 'att gå från en viss plats till en annan plats.' 'Resan' hänför sig till en ensam bit av resor. 'Voyage' hänför sig till en lång resa, särskilt av fartyget.

Resa
'Resan' hänför sig till en enkel eller ensam bit av resor. Det innebär att resa från en plats till en annan plats. Till exempel kan Resan från England till Frankrike ske med tåg. Det kan vara en kort resa som kallas en resa, eller en lång resa. 'Journey' kan användas som ett verb alltför i stället för 'resa', men det låter väldigt poetisk och formell. Till exempel, färdades de genom öknen.

Det finns många ord som används för att beskriva olika typer av resor, till exempel:

Odyssey-som hänvisar till en händelserik, lång, vandrande resa.
Expedition-Avser en resa som organiseras för något bestämt ändamål.
Pendla-Avser en daglig eller regelbunden resa från ett 's arbetsplats hem.
Utflykt-Avser en resa som är särskilt för nöjes skull.
Schlep-Avser en svår och mödosam resa.

Dessa är bara några ord som används i stället för 'resa' för att beskriva en mycket speciell typ av resa. 'Journey' används bildligt också som egentligen inte beskriva resan av en person från en plats till en annan, men de händelser som händer i livet för en person, till exempel resan av ett 'liv eller livet självt beskrivs som en lång resa.

Resa
'Voyage' avser en lång resa främst på en avlägsen plats eller främmande plats särskilt vid havet. Ordet 'resan' är inte ofta används i modern tid men historiskt. Resor var mycket betydande. Till exempel upptäckte Christopher Columbus amerikanska fastlandet i sin tredje resa. Människor reste sjövägen till alla främmande länder för handel, nöje, äventyr, etc. Wars vanns och förlorade på havet. Nationer byggdes och förstördes av kraften i flottan besatt av en nation.Det finns många ord som används i stället för 'resa', till exempel:

Cruise-som hänvisar till en ocean resa fattas, särskilt för nöjes skull.
Crossing-Den hänvisar till en resa över Atlanten inte uttryckligen sagt men förstod.

Det finns många andra ord som liknar dessa ord som specifikt uttrycker en resa till sjöss.

Sammanfattning:

1. 'Resan' hänför sig till en enkel eller ensam bit av resor; 'Resa' avser en lång resa främst på en avlägsen plats eller främmande plats särskilt vid havet.