Skillnaden mellan CNBC och Fox BusinessCNBC VS Fox Business

I näringslivet är avgörande snabb men tillförlitlig information. Många affärsbeslut fattas inom några minuter, och människor behöver korrekt information runt om i världen för att göra stora beslut. Numera sänder nätverk har en specialiserad kanal som helt ägnas åt näringslivet. Både CNBC och Fox Business kanaler hör till samma kategori av kanaler. Dessa affärs kanaler drivs självständigt och agera som systerkanaler till nätverket 'huvud nyheter division.

CNBC (står för Consumer News och Business Channel) och FOX Business är konkurrenter i både satellit-TV och kabel för att föra in finansiella och affärsnyheter. Båda också omfatta informationsfrågor handel samt börserna över hela världen. Båda ägs av amerikanska företag och kommuniceras via det engelska språket. Båda kanalerna anses vara 'ekonomiska och handelskanal arm' respektive nyhetskanaler.

CNBC ägs av NBC Universal och startades den 17 april 1989. Det verkar under NBC-nätverket och har följande systerkanalerna: CNBC World, MSNBC, NBC, och Weather Channel. CNBC har sitt huvudkontor i New Jersey. Som företag och handelskanal är CNBC ses i USA och Kanada. Bortsett från att sändas i kabel och satellit-TV är CNBC också tillgänglig på satellitradio Sirius och webb-tv.

På andra sidan av spektrat finns det Fox Business-kanal, en ny kanal som ägs av Fox Entertainment Group. Gruppen, som i sin tur ägs av Rupert Murdoch 's News Corporation. Fox Business kanal ger samma innehåll och behandling (företag och handel) i USA och Australien. Fox Business kanal först sändes på Oktober 15, 2007. Dess huvudkontor är i New York med sin systerkanal Fox News.Både CNBC och Fox Business kanal har samma publik demografiska C exklusiva och högre utbildade tittare med genomsnittliga inkomster och effektförbrukningen i åldrarna 25 C 54. Dessutom ingår de framgångsrika annonsörerna. Fox Business kanal syftar till att fokusera på 'Main Street' i stället för CNBC 's' Wall Street '. CNBC är mycket äldre än Fox Business kanal, och den har en större publik, cirka 400.000 i antal. Samtidigt Fox Business kanal ökar i rask takt och har uppskattningsvis 100.000 tittare.

Båda kanalerna har en liknande resurs. De har innehåll och resurser från 'The Wall Street Journal' och 'New York Times.' 'The Journal' och 'Times' har ett avtal med CNBC att utnyttja sina resurser (både reportrar och innehåll) samtidigt som ägs av News Corporation, Fox Business 'moderbolaget. Detsamma gäller med' New York Times ' eftersom den har ett innehåll delningsavtal med CNBC.

Sammanfattning:

1. Fox Business kanal och CNBC är konkurrenter på både satellit och kabel-TV-kanaler för affärsmän och entreprenörer. Båda kanalerna har samma målgrupp och demografisk profil.
2. CNBC har tidigare fastställts (17 April 1989) jämfört med Fox Business Channel som bildades den 18 oktober, 2007.
3. NBC ägs av NBC Universal och har fyra systerkanaler. Fox Business, å andra sidan, har Fox Entertainment Group som dess ägare och har en systersajt.
4. Båda näten använder det engelska språket som sitt medium och ses i USA. CNBC kan också ses i Kanada medan Fox Business sändes även i Australien.
5. CNBC, överlägset, har den högre siffran i tittandet jämfört med Fox Business kanal.
6. CNBC finns också på Sirius, en satellitradio, och i en Internet-tv-format.