Skillnaden mellan Puerto Plata och Punta CanPuerto Plata vs. Punta Cana

Är du bekant med destinationerna Puerto Plata och Punta Cana? De är faktiskt två olika regioner inom Dominikanska republiken. Eftersom båda är populära semesterorter, finns det ofta förvirring mellan de två områdena. Vissa människor tror felaktigt Puerto Plata och Punta Cana omväxlande, men de är faktiskt två skilda tropiska paradis.

Låt 's börja med Puerto Plata. Puerto Plata är i allmänhet anses vara' äldre 'än Punta Cana i form av hotell. Priserna på boende i Puerto Plata är också lägre än i Punta Cana. Men, Puerto Plata har sin andel av vackra egenskaper, inklusive:. Casa Colonial Beach \u0026 Spa, Barcelo Puerto Plata, och Victoria Golf \u0026 amp; Beach Resort Dykning är en populär aktivitet längs norra kust Puerto Plata, där det finns ett antal grunda rev Vindsurfing är en populär sport. längs den norra kusten.

Däremot är Punta Cana en nyare destination än Punta Cana, som många hotell har nyligen etablerat kedjor där. Med tanke på hur Punta Cana byggdes upp under de senaste åren, priserna på en semester där tenderar att vara högre än i Puerto Plata.

I motsats till de omgivande områdena i Puerto Plata, där hav ge vika för många aktiviteter och utflykter, de vatten som omger Punta Cana tenderar att vara lugnare. Detta kan överklaga mer till någon som är ute efter en avkopplande semester på stranden, snarare än en fylld med aktiviteter. Men Punta Cana, precis som Puerto Plata, har sin egen andel av roliga saker att göra. Punta Cana är känd för sina vackra stränder, och regionen 's flera grunda marina pooler ge besökarna säkra platser att bada. Även många vattensporter finns på Punta Cana' s stränder.Sammanfattningsvis, Puerto Plata och Punta Cana är både vackra platser i Dominikanska republiken. Ändå är de viktigaste skillnaderna mellan dem är:

1. Puerto Plata är äldre än Punta Cana, vilket innebär generellt lägre semesterpaket i Puerto Plata än i Punta Cana.