Skillnaden mellan Charlie Chaplin och Buster KeatonCharlie Chaplin vs Buster Keaton

Charlie Chaplin och Buster Keaton var två av de mest framträdande aktörerna i stumfilmstiden. Båda skådespelarna var också regissörer och gjort roliga och populära filmer i sin tid. Som komiska aktörer, både anställda en hel del åtgärder och komedi i deras kämpar, löpning och jaga scener.

Buster Keaton var det namn Joseph Frank Keaton, en amerikansk skådespelare. Keaton är väl känd för sin moniker, 'Det stora stenansiktet,' på grund av hans uttryckslöst och stoisk uttryck i sina framträdanden. Å andra sidan, Charlie Chaplin var det namn Sir Charles Spencer Chaplin, en brittisk skådespelare och samtida med Keaton. Till skillnad från Keaton är Chaplin känd för sin uttrycksansiktsuttryck, kroppsspråk, och användning av känslor.

Båda aktörerna har också olika stilar i termer av att göra sin publiken att skratta. Keaton använde sin emotion uttryck och våld. Keaton används ofta fysisk komedi. Samtidigt Chaplin förlitat sig på hans kropp och ansiktsrörelser. Chaplin utförde också komedier som i vardagssituationer. Hans bitar vanligtvis hade mer av en berättelse. Hans stil var känd som uttrycks eller realistiskt komedi. På grund av sina respektive stilar, är Chaplin vara den 'varma' komikern medan Keaton är 'cool' funnyman.

Bortsett från deras komiska stilar, Chaplin och Keaton är också olika i sina styrkor. Keaton anses mer överlägsen filmskapare. Å andra sidan, var bättre i spel och skriva komiska bitar Chaplin.

Medan Keaton betraktas som en allvarlig filmskapare, koncentrerade han sina pjäser på stumfilmer. Chaplin, under tiden fortsatte sitt hantverk i Talkie Era när ljud införlivades i filmer.

När det gäller utseende, är Chaplin allmänt erkänd med sin plommonstop, hans lockigt hår, och hans mustasch. I skarp kontrast, Keaton upprätthållit en välpreparerade utseende med sin signatur pork pie hatt.De personliga liv Chaplin och Keaton var också annorlunda. Chaplin var äldre och levde längre jämföra de två. Han föddes 1889 och dog 1977 vid en ålder av 88. Samtidigt Keaton bodde också en lång livslängd. Han fyllt 70 när han dog 1966. året av hans födelse var 1895.

Chaplin hade 4 fruar och 11 barn medan Keaton inte hade några barn från sina 3 fruar.

Chaplin, som en brittisk ämne, tilldelades titeln riddare av det brittiska imperiet för hans bidrag till underhållning och film. Som en person som innehar denna position, har han rätt att kallas och behandlas som 'sir'. Eftersom Keaton är en amerikansk medborgare, kan han inte skänkt med den äran.

Sammanfattning:


Både Charlie Chaplin och Buster Keaton är mycket kända stumfilms aktörer. Båda aktörerna också fungerat som direktörer i deras respektive filmer. Både män förblev stora influenser mot de efterföljande generationer av komiker och artister.

En skillnad mellan Chaplin och Keaton är deras nationalitet. Chaplin var en brittisk föremål medan Keaton är en amerikansk medborgare.

Chaplin är mycket känd för sina uttrycksansiktsuttryck och kroppsspråk. Han använder också känslor för att få skratt till sin publik. Å andra sidan, är Keaton känd som 'Det stora stenansiktet', vilket innebär att han alltid bar en stoisk uttryck i hans filmer.

Keaton anses bättre filmaren medan Chaplin är bättre skådespelare.

Chaplin är lätt att känna igen med sin plommonstop, lockigt hår och mustasch. Däremot gav Keaton en mild och mer polerat utseende med sin snyggt hår och pork pie hatt.

Chaplin var äldre och levde längre än Keaton. Han var 88 när han dog. Keaton, under tiden, var 70 när han dog i lungcancer.