Skillnaden mellan Melbourne och SydneyMelbourne vs Sydney

Melbourne och Sydney är två av de största och mest tätbefolkade städer i Australien. Båda städerna är kända på kontinenten och även i den internationella scenen som turistattraktioner på grund av deras olika stads egenskaper.

De två städerna dela en historia tillsammans börjar med konkurrensen att vara kontinenten 'huvudstad. Båda städerna tävlade för äran men på grund av den intensiva rivaliteten mellan de två städerna och har ingen kompromiss, var framtida huvudstad Canberra bildas i mitten av de två städerna. sedan dess har de två städerna blev traditionella rivaler, särskilt i aspekten att bli den mest populära staden i Australien inom sport.

I synnerhet A League fotbollsmatcher är ofta platsen för fotboll sammandrabbningar mellan Sydney FC och Melbourne Victory FC. I ANZ Championship, tävlade Wales Swifts New South med Melbourne Vixens för att vinna i sporten i netball. I basket, Sydney 's Kings hade en duell med Melbourne Tigers i NBL domstol. Båda städerna spelar bas eller hem till vissa nationella idrotts grupper. Australisk fotboll (Australian Football League eller AFL) kallar Melbourne sin egen medan Rugby League (National Rugby League eller NRL) anser Sydney som sin bas.

Båda städerna är huvudstäder två grannländerna. Melbourne är huvudstad i Victoria, med den näst största staden med den näst högsta befolkningen på kontinenten medan Sydney är huvudstad för New South Wales och innehar rekordet för att vara den största staden och den mest folkrika staden. Sydney är också äldre än Melbourne, med 478 års verksamhet innan den senare staden bildades. Båda städerna ligger på sydöstra delen av Australien med Sydney på en högre latitud jämfört med Melbourne.

Melbourne är känd med internationella turister medan Sydney är den föredragna staden för lokala turister. Sydney är känd för att vara den finansiella och media staden medan Melbourne feted som staden av konst, kultur, sport och mode. Melbourne 's dop namn är efter den brittiske premiärministern William Lamb, andra Viscount Melbourne. Melbourne var hemma hos premiärministern under drottning Victoria av England. Men Sydney namngavs först tidigare efter den brittiske inrikesministern, Thomas Townshend och den första Viscount Sydney England av Arthur Philip. Detta innebär att båda städerna namngavs efter brittiska politiker och Viscounts.

Sammanfattning:1. Melbourne och Sydney har en lång historia med varandra och delar många egenskaper på grund av sin närhet i närhet med varandra. Båda städerna är i samma sydöstra position kontinenten, och båda delar en historia av att vara uppkallad efter brittiska politiker.

2. Båda städerna är uppkallade efter brittiska Viscounts. Melbourne är uppkallad efter den andra Viscount Melbourne, en premiärminister av drottning Victoria, medan Sydney är uppkallad efter den första Viscount Sydney.

3. Melbourne är huvudstad för delstaten Victoria, den näst folkrikaste och största stad och grundades senare jämfört med Sydney. På tal om Sydney, är det äldsta, största och folkrikaste stad på kontinenten. Dessutom är det huvudstad i New South Wales.

4. Melbourne och Sydney var konkurrenter ända sedan de två städerna ville bli huvudstad i Australien. Sedan dess har de två städerna betraktas som konkurrenter vanligtvis inom sport.