Skillnaden mellan intressen och hobbies Intressen? vs Hobbies

Intressen hänvisar till saker eller aktiviteter som en person är nyfiken eller oroliga. De är ämnen eller egenskaper som väcker hans uppmärksamhet. De kan vara saker som någon gör som ett tidsfördriv eller en fritidsaktivitet eller de som han vill ha ett yrke i. Det finns olika intressen som en person kan vara entusiastisk över.

En person kan vara intresserade av saker eller aktiviteter som involverar djur så att han kan arbeta eller hitta fritid i vården och uppfödning av djur. Han kan ha intressen i konsten så rätt jobb för honom skulle vara de som innebär att arbeta med former och mönster. Han kan också tillbringa sin tid och njuta av att skapa konstverk.

Hobbies, å andra sidan, avser verksamhet som en person gör för nöje och avkoppling. De är oftast under fritiden eller under tider som han inte har något att arbeta med.

'Hobby' fick sitt namn från trä leksak kallas käpphäst som reds som en riktig häst. Uttrycket 'att rida en' s käpphäst 'innebär att följa ett populärt tidsfördriv som ledde till användningen av' hobby 'som en term för rekreation. Det är gjort för glädje och njutning så det finns ingen monetär belöning för sin praxis. Det kan omfatta aktiviteter som:

??? Insamling, vilket innebär förvärv av objekt som intresserar en person som frimärken eller saker som en känd person ägda.
??? Spel, som är fritidsaktiviteter som involverar mental och fysisk stimulans.
??? Friluftsliv som grottkrypning och bergsklättring.
??? Scenkonst som sång, dans, eller utför magi.
??? Kreativa hobbies såsom fotografering eller göra smycken och konstnärliga projekt.
??? Modellering som är skapandet av små kopior av vissa saker.
??? Matlagning eller konsten av matlagning för konsumtion.
??? Trädgårdsarbete, som kan vara inomhus, vatten, eller behållare trädgårdsarbete.
??? Läsa böcker, tidskrifter eller serier.En person 'intressen kan vara en källa till inkomst eller kan vara något som han bara gör utan ersättning. Om en person är intresserad av matlagning och gillar att skapa rätter, han kan antingen laga bara för sig själv eller sin familj, eller han kan göra det en inkomstkälla.

Hobbies som stämpel och vilt kort insamling kan inte vara en inkomstkälla för en person, men det finns tillfällen att de saker som samlats in kan säljas. Hobbies ofta lett till uppfinningar och upptäckter. Många himlakroppar upptäcks av amatörastronomer eller hobby.

Sammanfattning:

1. intressen aktiviteter eller saker som en person kan vara nyfiken eller oroade medan hobbies är saker eller aktiviteter som en person gör för avkoppling och njutning.
2. En person 'intressen kan vara olika och kan leda till att han generera en inkomst eller göra en levande ur det medan hans hobbies inte har några monetära belöningar.