Skillnaden mellan Vandring och TrekkingVandring och Trekking

När du hör någon resa enorma sträckor bara genom att gå och observera naturen, kan du höra honom att vara alltför stolt över sin vandring äventyr, eller är det vandring? Tja, om du gå mot skogen som bara är belägna i närheten av ditt hus, då du kan vara på en vandring. Men om allt du planerar att resa runt Himalayas bergskedjor, då det skulle vara en stor trek. Se skillnaden?

Vandring och trekking är densamma i den meningen att båda verksamheterna innebär fysisk rörelse (framför allt genom att gå) mot en viss plats. Men det är verkligen skiljer sig i många avseenden. Främst är vandring en fritidsaktivitet som görs genom att traversera välgjorda spår och konstgjorda vägar. Vandring, å andra sidan, görs för att utmana en 'fysiska förmåga, uthållighet, och även hans mentala eller psykiska kapacitet.

Dessa två verksamheter skiljer sig också i intensitet. Även om vissa kan hävda att vandra är lika trött som för vandring, är det fortfarande oftast i ett måttligt tempo intensitet. Vandring har en större intensitet, eftersom den inte bara kräver deltagaren att passera genom etablerade vägar och stigar, men också genom underutvecklade terräng. På grund av detta, vandrare brukar använda mer utrustning såsom kompass, karta och annan viktig utrustning. De bär oftast stövlar i motsats till vandrare som brukar använda vanliga gummiskor. På grund av intensiteten i trekking aktivitet, deltagarna också måste vara orienterad med de grundläggande överlevnads taktik och teknik första hjälpen.När differentiera vandring och vandring i termer av avstånd, kan skillnaden minskat lite som båda verksamheterna antingen kan vara en lång resa eller bara en kort resa. Men vandring är oftast den förra. Vidare vandring vanligen innefattar användningen av flockdjur och bärare. Dessa människor kan bära den utrustning som krävs för att bygga små läger. De kan även få i uppdrag att förbereda måltider så att vandrare kommer att få en lättare börda och bara koncentrera sig på att nå sin destination.

Sammanfattning:

1. Vandring är mer av en fritidsaktivitet medan vandring är mer utmanande.
2. Trekking kräver dess deltagare för att få bättre campingutrustning och även en survival kit för nödsituationer.
3. Trekking innebär att traversera genom en mer utmanande bana av olika typer av terräng skillnad i vandrings där leden är oftast i förväg kart.