Skillnaden mellan Bollywood och HollywoodBollywood vs Hollywood

Bollywood och Hollywood är två filmindustrin som redovisas i den internationella filmscenen. Både etiketter och beskrivningar båda hänvisar till filmindustrin eller dess tillhörande filmer, skådespelare, metoder och liknande.

Hollywood är i stort sett hela den amerikanska filmindustrin som distribuerar filmer runt om i världen. Den är uppkallad efter ett område i Los Angeles, Kalifornien som blev centrum för filmstudior. Det konstaterades före första världskriget och anses vara världens 'ledande och inflytelserika filmindustrin. Hollywood ståtar med internationella stjärnor från olika etniska ursprung och nationaliteter. Både Hollywoodfilmer och stjärnor känns igen av många människor runt om i världen.

Å andra sidan, är Bollywood en del av den Hindi filmindustrin. Termen 'Bollywood' skapades och populariserades under 1970 's när Hindi bio överträffat Hollywood. Namnet är en kombination av Bombay (numera Mumbai, sin plats koncentration) och' Hollywood. 'Till skillnad från Hollywood, det är inte baserat på någon plats. Bollywood ursprung under 1930 's.
Hollywood-filmer görs i stor skala. Filmer är ofta två timmar lång med en mängd olika stilar, teman och rita linjer. Hollywood använder en hel del teknik och tekniker.
Vissa Hollywood-filmer utnyttja specialeffekter och annan teknik i sin produktion. Filmerna är oftast på engelska med inslag av levrat blod, blod, extrema känslor, våld, sex och andra kontroversiella ämnen. En del filmer hantera frågor i många områden (lokala eller internationella) och typ (sociala, politiska och andra).

Filmer som skapas av Bollywood är ofta familjeorienterade och vädjar till människors känslighet. Den typiska längden av en Bollywood-film är tre timmar med införandet av en paus. De dominerande teman i dessa filmer är musikaler med stora kast och flera sång och danssekvenser. Drama är också ett återkommande tema i den här typen av film. De språk som används i dessa filmer är hindi eller Hindish (en kombination av engelska och hindi). En viktig kritik av Bollywood-filmer är att de har en förutsägbar och konsekvent tomt. Tomter saknar också kreativitet och en form av eskapistiska underhållning. Det finns också påståenden som Bollywood replikerar tomter från Hollywood-filmer.När det gäller intäkter, Hollywood dominerar försäljningen. Industrin tjänar mer intäkter genom att använda ett franchisesystem bortsett från intäkter från den faktiska filmen. Filmen är ofta bundna med olika andra medier som TV-nät, hemvideor och tidskrifter. Hollywood-filmer har ofta internationella premiärer. När det gäller produktion, Hollywood-filmer är dyra inte bara på tekniken, men andra delar av filmproduktion. När det gäller hela världen bio, Hollywood garners 75 procent av alla film intäkter.

Bollywood producerar och distribuerar sina filmer internationellt men inte får samma uppmärksamhet eller omfattning som Hollywood. Vissa länder är direkta konsumenter av denna filmindustrin. Bollywood industrin tillverkar fler filmer men tillbringar mindre på produktionen. En film 'framgång eller resultatet är beroende på teater intäkter och musikvideor som filmen producerar. Nästan 50 procent av Bollywood filmer inte ut till den allmänna publiken.

Sammanfattning:

1. Hollywood och Bollywood är två filmindustrin som delar skillnader med varandra.
2. Hollywood är äldre än Bollywood (före första världskriget) och är uppkallad efter en geografisk plats. I motsats, är namnet 'Bollywood' en kombination av 'Bombay' och 'Hollywood.' Det började i 1930 's och blomstrade på 1970' s.
3. 'Hollywood' är en term som omfattar den amerikanska filmindustrin medan 'Bollywood' är bara en del av den Hindi bio. Dock är Bollywood största filmproducent i Indien.
4. Hollywood-filmer och stjärnor är mer att känna igen och inflytelserik än Bollywood filmer. Dessutom använder Hollywood specialeffekter och annan avancerad teknik i sin filmproduktion.
5. Hollywood tacklar olika teman och frågor, vissa gränsar på människors känslighet och verklighet. Å andra sidan, är Bollywood centrerad på familj, drama, och musik.
6. Hollywood-filmer är också kortare (två timmar) medan en Bollywood-film är längre (tre timmar) och levereras med en paus.