Skillnaden mellan Jetta och PassatJetta vs. Passat

Främst är det bäst att beskriva vad en Jetta och en Passat verkligen är. Båda bilmodeller finns faktiskt två olika bilar som tillverkas av Volkswagen. För diskussionens skull, är det bäst att beskriva de två modellerna vid en tidpunkt då de var på sin topp (2006). Artikeln också specifikt detaljer skillnaderna mellan Jetta GLI och en Passat 2. 0T.

Volkswagen Jetta lanserades ursprungligen för att passa in i sedan marknaden, men det är knappt över nisch av mindre typ av familjens bil. Hittills har denna bilmodell saluförts i olika generationer, liksom Atlanten, Jetta City, Fox och Vento, bland andra. Faktiskt, det fanns en tid då Volkswagen namngav sina bilar enligt olika vindar, och att 'är därför Jetta är faktiskt en germansk term som betyder' jet stream '.

För det andra är Passat annan bilmodell från Volkswagen. Till skillnad från Jetta (en kompakt eller något liten familj bil), Passat hör faktiskt till mitten eller större klass av familjebilar. Det 'är därför många bilälskare dub denna modell som' utsträckt Jetta '. När det gäller ursprunget till bilmodell' namn, är Passat annan germanska sikt som bokstavligen kan översättas som 'handel vind.'

När det gäller stil, har Passat av en 'inte så imponerande' instrumentpanelen. Sannerligen, är detta ett stort plus till den kantiga panel set-up av Jetta. Dessutom sägs det att fler förare bedöma Passat som, estetiskt, desto vackrare bil än Jetta, mest särskilt dess nyare version, som anses vara mer elegant och trendig än dess stilrena föregångare.

När det gäller passagerarutrymmet, kan Jetta vara vinnaren. På grund av bilen 's storlek, har Passat en större stam, men dess baksätet sägs vara sämre än Jetta. Det beror på att Jetta' s baksätena inte är monterade så nära bilens golv. Resultatet är en bättre bild av den främre dem sittande på ryggen, och mer bekväm benutrymme. Omvänt är Passat 's baksätet något monterad för nära golvet, vilket gör lårstödet fattigare och nackstöd för fram bilsäten blockera vyn. Slutligen, med alla dessa funktioner, är det ganska uppenbart att Passat är mer kostsamt om ett par tusen dollar mer än Jetta.Sammanfattningsvis, även om Jetta och Passat är två av de djärvaste bilar från Volkswagen, de skiljer sig mycket från varandra på grund av följande skäl:

1. Etymologiskt Volkswagen 's Jetta betyder' jetströmmen ', medan Passat översätts till' Trade Wind '.

2. Jetta är relativt mindre, eller lite kortare än Passat (sträckt Jetta, ca 9 inches längre).

3. Passat har inte en imponerande instrumentpanel, medan Jetta har en blocky panel.