Skillnaden mellan Oyster Card och resekortOyster Card vs resekort

När du gör en resa till London, är viktigt för alla typer av resenärer planerar lokala transporter. Oyster kort och resekorten är två bra alternativ för resenärer. Beroende på behov och krav, är det idealiskt att välja mellan ett ostron kort och ett resekort.

För varje punkt-till-punkt resa i London och resor under jord mellan två stationer, bör separata biljetter köpas för resan. Därför varje gång du går ombord på transport du behöver köpa en biljett. För varje typ av kollektivtrafik, bör resenären köpa biljetter separat. För att konsolidera och undvika flera biljettinköp för kollektivtrafiken, införde regeringen Travel 1981.

Den Travel kom som en lättnad, eftersom det är ett enkelt inter transport biljett modell för obegränsad användning av kollektivtrafiken i London. Klippkort används för en önskad tidsperioden, från en dag, en vecka eller ett år. Klippkort är tryckta på papper inbäddade med magnetremsor. Kostnaden baseras på var den köptes, eller att dess giltighetstid.

När resekostnader kodas i en förutbetalda återanvändbar elektroniskt kort, kallas det ett ostron kort. Lanserades 2003, gjorde Oyster kort resa inom större London en trevlig hop. Oyster kortet använder radiofrekvensidentifiering för dess användning. Oyster kort är inte nytt till transportvärlden; liknande kort finns i Malaysia C Touch n Go, liksom Octopus-kortet i Hong Kong.Utformad på detta sätt, när kortet används för kollektivtrafiken, tar läsaren den erforderliga informationen från kortet. Kortanvändaren kan ladda den totala kostnaden vid någon av flera Oyster terminaler tillgängliga. Detta kort främjas för enkel transport, och kan användas för olika typer av resor system inom London, inklusive Light järnvägssystemet, över marktransport, spårvagnar, flodbåt tjänster, järnvägstjänster, underjordiska transport- och busstrafiken.

När du köper ett kort, är det belopp som betalats lastas på Oyster Card. Endast när kortet används för en resa, är kortbeloppet utnyttjas. Detta kort är flexibel för en dag 's resor och icke-sekventiell resdagar. På detta sätt, endagsresor och enkelresor är mer ekonomiskt med Oyster Card. Oyster kort ges också dagliga lock, och det är när du avgas beloppet lastas på kortet, men du behöver inte betala för någon vidare färd på just den dagen. Denna dagliga lock placerad under en dag 's resekort.

Sammanfattning:

? För att utnyttja ett ostron kort, måste du betala en deposition, medan en travel kan köpas utan en insättning.
? Oyster kortet kan användas på platser där det finns fasta läsning maskiner. Resekortet har inga begränsningar.