Skillnaden mellan EGL och GIA diamanterEGL vs GIA Diamanter

Det finns många olika laboratorier som certifierar kvaliteten på diamanter, men de mest populära är EGL och GIA. EGL och GIA är två olika betygs certifieringar tillgängliga för certifierade diamanter.

GIA
'GIA' står för 'Gemological Institute of America.' Det grundades år 1913; det anses vara en ledande laboratorium som intygar ädelstenar. Den personal som arbetar på GIA består av certifierade diamant väghyvlar, forskare och lärare. De har kontor i alla stora diamant städerna i världen: New York, Moskva, Antwerpen, Bombay, Osaka, Hong King, Gaborone, Carlsbad, etc. GIA utvecklat 'Four Cs' teknik för betygs diamanter i världen. Detta system hjälpte standardisera betygs teknik inom diamantindustrin. GIA erbjuder olika tjänster som lasergrave, utbildningstjänster för konsumenter och diamant yrkesverksamma, tillsammans med betygs tjänsten.

På GIA graderingen av lösa diamanter görs med hjälp av mycket strikta normer. Dessa standarder är konsekvent i alla platser. GIA certifierar en diamant genom att försiktigt utvärdera den med fyra eller flera experter.

När de lösa diamanter skickas till GIA Labs, tar det nästan 6-8 veckor för diamanter som ska returneras till säljaren. Detta orsakar en liten bit av ett problem för säljaren, eftersom de redan har betalat för diamanter och vill sälja dem så snart som möjligt.
GIA diamanter sälja för 15 procent till 20 procent mer än EGL diamanter. Vissa tillskriva det till bättre kvalitet, och en del tillskriva det enkla ekonomi. Eftersom GIA diamanter komma tillbaka till säljaren efter certifiering 6-8 veckor för att köpa dem, skulle säljaren har köpt ytterligare 3 diamanter i den tiden och sålde dem med vinst. Så när de återvänder från labbet, de säljs för mer att ta igen den förlorade pengar.EGL
'EGL' står för 'European Gemological Laboratory.' Det grundades 1974. EGL International och EGL USA har huvudkontor i städer som: London, Paris, Bombay, Johannesburg, etc. EGL Labs i USA är i städer som New York, Los Angeles, etc. EGL är ansvarig för att införa den 'S13' betygssystemet samt tekniker för betygssättning som innehåller diamanter mindre än en karat.

EGL standarder varierar mellan olika platser. Det har visat sig att EGL USA har strängare krav än EGL International. Tumregeln differentiera EGL och GIA diamanter är att EGL och GIA diamanter är av samma kvalitet när diamanten är två nyanser lägre och en klarhet grad lägre. Fördelen med denna klassificering är EGL diamanter graderade samma färg och klarhet är billigare än GIA diamanter.
När de lösa diamanter skickas till EGL för certifiering de återvände till säljaren om två veckor 'tid.

Sammanfattning:

1. 'GIA' står för 'Gemological Institute of America'; 'EGL' står för 'European Gemological Laboratory.'
2. GIA bildades år 1913; EGL grundades 1974.
3. GIA utvecklat 'Four Cs' teknik klassificerings diamanter; EGL är ansvarig för att införa 'S13' betygssystemet.
4. GIA standarder är konsekvent genom alla platser; EGL standarder varierar mellan EGL International och EGL USA.