Skillnaden mellan teater- och Orankade VersionerTeatral vs Orankade Versioner

Inom filmindustrin, är filmer dimensioneras så att föräldrar får förväg kunskap och idéer om vad innehållet i filmer eller filmer. Det hjälper dem beslutas om filmen är lämpliga för deras barn. Vissa föräldrar är mycket känsliga för vad deras barn tittar på, och det är därför filmen betyg är nödvändigt. Dessa betyg kan ses i filmen reklam. Inlämning av filmer till Motion Picture Association of America (MPAA) är frivilligt. Med eller utan betyg, kan filmskapare fortfarande marknadsföra sina filmer.

Det finns många faktorer som kan påverka en film 'rating, såsom;. Det språk som används, sexuellt eller nakenhet innehåll eller våld Dessa faktorer är de saker som styrelsen överväger att välja vad rating en viss film ska ha det. är fem betyg totalt. den första är 'Allmänna publik' vilket innebär att filmen är lämplig för alla åldrar. 'Föräldrakontroll' denna klassificering är för filmer som har en del material som kan vara olämpligt för yngre barn, men det är upp till föräldrarna att avgöra om de kommer att tillåta sina barn att se filmen eller inte. 'PG-13' -filmerna är filmer som ligger utanför gränserna för den 'PG' betyg men ändå inte i kategorin 'begränsad'. 'Restricted 'rankade filmer innehåller pornografiskt material som föräldrar kanske inte vill att deras barn ska se.' NC-17 'är en rating som förbjuder barn under 17 att titta på filmen. en del filmer inte lämnas till MPAA för granskning och därför klassificeras som 'inte betygsatta.' Efter att ha kategoriserats här inte föreslå något om dess innehåll. De nämnda betyg eller kategorier klassificera de filmer som vi ser i teatrar och därmed de är teaterversionen av filmer.

Vissa människor förväxlar 'Inte betyg' filmer till 'Ej betygsatt' ettor. De är två olika kategorier. Som nämnts ovan, 'Inte betyg' filmer är de som inte har lämnats in till MPAA för betyg. Filmer som filmskapare avslutade lämnas till MPAA att genomgå omdömen och få sina betyg innan de visas på biograferna. Ibland dessa filmer är klassade 'NC-17'. Under sådana omständigheter, kommer vissa filmskapare att göra några ändringar i filmen så att den MPAA kommer att betygsätta sin film på olika sätt. Vissa scener kan ha ändrats eller tagits bort. De gör detta så att även yngre möjliga tittare kan se filmen. Detta kommer att ge filmskapare fler möjligheter att marknadsföra sin film, och därmed sälja fler biljetter. Efter filmerna visas i teatrar, är de borttagna och redigerade scener sätta tillbaka in i filmen. Denna version av filmen är nu vad vi kallar 'Unrated' version eller ibland kallas 'direktör' s Cut. 'Denna utgåva av filmen är ofta säljs som DVD-skivor.Så i princip, har en film 's' Unrated 'version innehåll i det som inte sågs i teatrar, och därför är det den ocensurerad version av just den filmen. Å andra sidan är den censurerade utgåvan den vi kallar teaterversionen.

Sammanfattning:

1. En teater version är den exakta filmen filmskapare in till Motion Picture Association of America (MPAA) och bedömdes och visas i teatrar. versioner 'Ej betygsatt' är de som de producerar och innehåller borttagna scener som skulle ha gett dem en strängare bedömning om överlämnas till MPAA.
2. teater versionen är för allmänheten medan 'Unrated' version är äldre och mer mogna tittare.
3. Theatrical versioner är censurerade versioner. Den 'Unrated' version eller 'Director' s Cut 'är den ocensurerade en.