Skillnaden mellan byliv och City LifeByliv vs Stadsliv

Jag växte upp i en by, tillbringade min barndom där, tills jag tog examen från high school. ? Eftersom det inte fanns någon högskola eller universitet i vår by, måste jag gå till staden för att främja mina studier. ? Jag minns att så glada över att flytta till staden och vad 's som väntar mig där, har varit på sinnet hela sommaren.? Det var första gången för mig att vara borta från byn som har varit hem för mig, för alla mina 17 år.

Som vi gick in i staden, kontrasten till den plats jag kvar och en jag in var mycket slående. ? Träden som har höjde sig över min by är ingenstans att finna på denna plats av betong. ? Och bilarna! ? Det finns alldeles för många av dem, olika färger och modeller; det finns andra fordon också. ? Gatan verkade kryllar av dem.

Vi bara gick vanligtvis runt byn, ibland cyklar eller en motorcykel. ? I staden, folk alltid rida på bussar eller taxi eller bilar som rapar ut rök som gjorde mig illamående. ? Faktum är att efter bara några månader, utvecklade jag en hosta som orsakades av oren luft. ? Luft i byn var så skarpa och rena, och i stället för rök, det var doften av blommor och gräs som jag missat så mycket.

En annan sak jag märkte i staden var att folk var mindre vänliga än i byn. ? I vår by, alla känner alla och de är alltid redo att hjälpa varandra. ? Människor är också respekt för en annan 'egendom.? Faktum är att vi inte låsa våra dörrar och vi lämna våra fönster öppna på natten men vi aldrig förlora något.? I staden, folk skulle råna dig även om dina dörrar är låsta.Även om det finns en hel del stora butiker i staden och erbjuder rekreation som inte kan hittas i byn, de enkla saker som vi gjorde fördriva vår tid i byn var de som jag längtar efter. ? En simtur i floden eller havet med vänner, fiske med dem, eller bara prata sinsemellan på en månbelyst natt, knäppa gitarr och sång.

Men om du är sjuk, är staden där du kommer att hitta de bästa sjukhus och läkare. ? Det finns många specialister jämfört med allmänläkare, som har tilldelats till vår by. Allvarliga sjukdomar skulle kräva oss att gå till staden för medicinering.

Sammanfattning:
1. Staden är ofta överbefolkade medan det finns endast ett litet antal människor som bor i byn.
2. Staden är förorenad medan byn har renare luft och vatten, har mindre buller, och har många träd och blommor.
3. Människor i staden är mindre vänliga än människor i byn.
4. Det finns många byggnader och fordon i staden jämfört med byn.