Skillnaden mellan Eastern Standard Time och Central Time ZoneEastern Standard Time vs Central Time Zone

Över hela världen finns det olika tidszoner som används för att separera områden med utgångspunkt från solen och rotation och varv jorden. I Nordamerika är dessa tidszoner namnges baserat på deras geografiska läge. Det finns östra tidszonen, den centrala tidszon, Mountain tidszon och Stilla tidszon i USA. Var och en av dessa tidszoner delas upp geografiskt för att bättre passa de områden som tar emot ljus vid vissa timmar. Den östra tidszonen är en timme före den centrala tidszon. Så om det är 8:00 i östra tidszonen, är det 7:00 i den centrala tidszonen.

Den östra tidszonen löper längs den östra kusten av USA inklusive alla de stater som berör Atlanten. Från Maine ner genom Florida och över till platser som Georgien och Michigan, de är alla på den här tidszonen. Den sträcker sig också söderut till Karibien och norr i delar av Kanada. Den centrala tidszon löper längs den vänstra sidan av Eastern Standard Time tillstånd. Det är områden som inte vidrör Atlanten. Dessa tillstånd sträcker sig från Minnesota till Louisiana och Texas och från Illinois till Kansas. Denna tidszonen sträcker sig även mer i delar av Kanada och täcker stora delar av Mexiko. Östra tidszonen förkortas 'EST' eller Eastern Standard Time, och det är den första tidszonen du stöter på den östra sidan av landet. Liksom östra tidszonen, kan du förkorta den centrala tidszon genom att använda 'CST' eller Central Standard Time.Den östra tidszonen är fem timmar bakom Coordinated Universal Time och följer sommartid gånger också. I e-postmeddelanden som skickas från människor i den här tidszonen kommer det att finnas en -0600 i huvudet. Detta är att informera mottagaren om att det är i själva verket, en tidsskillnad. Den centrala tidszon är sex timmar bakom Coordinated Universal Time och även följer sommartid gånger. E-postmeddelanden från den här tidszonen kommer att återspegla en -0500 i huvudet som en anmälan till mottagaren att det är där e-postmeddelandet har sitt ursprung. För dem i Kanada och Mexiko, är den östra tidszonen kallas Tiempo del Este i spanska och Heure Normale dl 'Est på franska. Den spanska namn för det centrala tidszonen är Tiempo Centrale Estandar och franska är Heure Normale du Centre .
Medan båda tidszoner används på samma sätt, för att differentiera mellan tid, är de inte lika i några andra sätt.
Sammanfattning:

1. Den östra tidszonen och den centrala tidszonen används för att separera tiden baserat på geografiska skillnader. Den östra tidszonen är en timme före den centrala tidszon.
2. Den östra tidszonen påverkar stater som är utanför kusten av Atlanten, delar av Kanada och Karibien. Den centrala tidszon påverkar de stater som befinner sig i gränslandet mellan östra tidszon och Mountain tidszon, delar av Kanada, och en hel del Mexiko.