Skillnad mellan e-biljett och I-biljettE-biljett vs I-biljett

Vid beställning av biljetter på nätet i Indien, kan du välja mellan att få en E-biljett eller en I-biljett. Även om slutresultatet är fortfarande densamma, det finns stora skillnader mellan de två som kan svajar beslutet från den ena till den andra. Den största skillnaden mellan en E-biljett och en I-Ticket är hur du får biljetten. Med en e-biljett får du ett elektroniskt formulär som du kan skriva ut och ta med dig när med en I-biljett, är den verkliga biljett produceras och sedan skickas till dig via en kurir.

Den mest direkta konsekvenser för detta är skillnaden mellan bokningstillfället och det verkliga resedatum. Med en I-biljett, måste du boka minst två dagar före den faktiska tidpunkten för resor för att ge tid för biljetter som skickas till dig. Du bör också se till att adressen är lätt att hitta och att det finns någon där för att ta emot biljetten. Eftersom du bara skriva ut e-biljett, det finns ingen tillhörande förseningar. Du kan även boka på dagen för resor och bara ta utskriften med dig.

Men för att se till att den person som fört E-Ticket är den som bokat det, måste du ta med legitimation du angav när du bokar. Detta används för att bekräfta din identitet. Med en I-biljett, behöver du inte finns identitetshandlingar som biljetterna skulle tjäna detta syfte.

Du måste också överväga att en I-biljett är dyrare på grund av kostnaden för att leverera biljetten till din plats. Den enda merkostnaden för en E-biljett är kostnaden för att skriva ut den som så små att vara betydande. I allmänhet, med tanke på samma destinationer, en E-biljett skulle vanligtvis kostar mindre än en I-biljett.Slutligen måste du överväga en situation där du kan behöva avbryta biljetten oavsett orsak. Med en e-biljett, är inställda mycket lätt och träder i kraft omedelbart. Inte så med en I-biljett, särskilt när biljetterna har skickats. Processen är lite svårare och mer tidskrävande att inte nämna det faktum att du skulle få mindre av dina pengar tillbaka.

Sammanfattning:

1. E-biljetter är tryckta medan I-biljetter postas.
2. En E-biljett krävs att du presenterar en form av identifiering, medan en I-biljett inte.
3. E-biljetter kan användas omedelbart medan I-biljetter kan inte.
4. E-biljett är billigare än en I-biljett.