Skillnaden mellan Ocean Liner och kryssningsfartygOcean Liner vs kryssningsfartyg

Fartyg har funnits sedan den neolitiska perioden. Fiske och jakt, används tidigt man kanoter tillverkade av urholkade trädstammar. Egyptierna var de första att använda träplankor i fartyg som tillät dem att bygga större och kraftigare fartyg, banar väg för världs navigering.

Fartyg har främst skett för militären och för handel. Idag är fartyg som inte bara används av de väpnade styrkorna i de flesta länder, men är också viktiga för världshandeln och handel. Det finns också fartyg, vilka används för att transportera passagerare från en plats till en annan. Dessa kallas oceanångare.

En oceanångare används för transoceana resor och har en vanlig väg. Eftersom det är avsett för långväga sjöresa, är den utrustad med ett stort lagringsutrymme och bränslekapacitet. Det är byggt starkt för att kunna stå emot även de mest ogynnsamma väderförhållanden.Det är inte bara avsedd att bära människor, men också för att bära gods och post. Den är utformad för ett maximalt antal passagerare och lastkapacitet, snabbare hastighet, och det är starkare och har en mycket högre standard än ett kryssningsfartyg.
Ett kryssningsfartyg är ett passagerarfartyg avsett för färd och nöje. Människor reser med kryssningsfartyg när de är på semester, oftast komma på det på en viss port, stoppa på flera andra hamnar sedan återvänder tillbaka till sin port ursprungs.
Det har en lägre hastighet men har många fina funktioner såsom; restauranger, barer, nattklubbar, spa, gym, affärer, teatrar, biografer, gym, tennis eller basketplaner, video arkader, och inomhus eller utomhuspooler. Det fungerar som ett hotell med extra personal bortsett från besättningen.
Vissa kryssningsfartyg är tidigare oceanångare som även användes under andra världskriget för att transportera soldater och användes som sjukhus för sårade soldater. Detta är skälet till varför de flesta kryssningsfartyg har minskat havet värdighet än oceanångare.
Idag är både kryssningsfartyg och Oceanångare tävlar för passagerare som vill uppleva njutning under resa till sjöss.

Sammanfattning:

1. Både en oceanångare och ett kryssningsfartyg används för långväga sjöresa, men kryssningsfartyg är avsedda för passagerare endast medan oceanångare används också för att transportera gods och post bland annat.
2. Ett kryssningsfartyg har en vanlig väg och vanligtvis åter passagerare tillbaka till hamnen där de kom ifrån när en oceanångare låter vanligtvis av passagerare till deras olika destinationer.
3. En ocean liner färdas snabbare, byggs starkare och har en högre standard, medan ett kryssningsfartyg har en lägre hastighet och inte har en stor lastkapacitet som en oceanångare.
4. Ett kryssningsfartyg har fler bekvämligheter som liknar ett hotell med funktioner såsom; barer, restauranger, idrottsanläggningar, affärer och spa medan en oceanångare kanske eller kanske inte har någon av dessa funktioner.