Skillnaden mellan Festival och festFestival vs fest

Festivaler och fester är både händelser och tillfällen som är markerade med glädje, glädje och lycka människor. Vanligtvis båda händelserna sker i närvaro av allmänheten.
'Celebration' är den breda och allmänna termen för alla glada beslutsfattandet aktivitet. Någon fest kan hända som planerat eller omedelbart. Faktorer som tid och aktivitet faller under villkoren i som planeras eller inte. En fest kan innebära en enda person, en liten grupp, eller ett helt samhälle som deltar i den.

Fester brukar hända med ett syfte eller en anledning. Dessa skäl eller ändamål kan vara personliga eller offentliga eller som ett resultat av lycka, prestation, eller utveckling. Firandet i sig kan klassificeras också som offentliga eller privata beroende på dess syfte.

Firandet ofta namn efter att det hålls. Det kan inkludera födelsedagar, bröllop och andra traditionella, speciella evenemang. Dock kan vissa fester vara så icke-traditionella som en seger eller någon spontan tillfälle.

När det gäller ordet struktur, är 'fest' ett substantiv som härrör från ett annat ord, 'fira'. 'Fira' har etymologiska ursprung från Mellanöstern engelska och från latin 'celebrare.' Det har använts sedan 15-talet.

Å andra sidan, festivaler är en typ av fest görs för att markera eller för att fira ett speciellt eller betydande tillfälle. Det finns en tilldelad och speciell dag eller tid för en festival. En festival uppträder också med jämna mellanrum, vanligtvis upprepade årligen, som något en del av en praxis och en tradition.
Festivaler brukar planeras i detalj ofta som en serie av program, föreställningar eller aktiviteter som kretsar i ett enda tema. Det handlar om en stor grupp människor, vanligen en gemenskap, som firar sin unika och identifiera egenskaper.En festival är en kombination av många funktioner, en åminnelse eller efterlevnad, glada beslutsfattandet, och underhållning. Bruket att hålla festligheter tros vara viktig för känslan av tillhörighet av en individ i gruppen och dynamiken i gruppen eller samhället som helhet.
På grund av att ett stort antal personer som deltar i festivaler, är det alltid offentliga och öppna för andra människor. En festival är en mycket specifik och distinkt form av en festival till en annan. Det kan härledas från dess syfte. Festivaler kan hållas i form av religiösa, säsongsbetonat, historisk eller kulturell betydelse. De kan ofta namnges efter tema som en säsong, saker eller föremål, discipliner, former eller aktiviteter.

Ordet 'festival' har många härledningar. Det är ett substantiv från Mellersta engelska 'festlig' och gamla franska. Ytterligare etymologiska rötter visar att medel engelska och gamla franska ordet kan spåras tillbaka till medeltida latinska 'festivalis' och latinska 'festivus.' Det har använts sedan 14: e århundradet.

Sammanfattning:

1. Festivaler och fester är nästan identiska till sin natur, eftersom båda tillfällena kännetecknas av glada beslutsfattandet och en glad atmosfär.
2. 'Celebration' är en bred, beskrivande etikett för alla glada beslutsfattandet aktivitet. Festivaler faller under denna kategori med specifika egenskaper.
3. Fester kan vara offentliga eller privata. Det kan firas med en rad deltagare: individer, små grupper, eller en gemenskap. I motsats, festivaler är offentliga fester och involvera ett stort antal människor.
4. Festivaler planeras och beskrivs i form av tid, dag, och även plats. De kan också kretsar kring ett visst tema som kan vara religiösa, historiskt, säsong, eller kulturell art. Festivaler har också ett återkommande mönster som nästan liknar en praxis eller tradition.
5. Under tiden kan fester vara spontan eller planeras i fråga om logistik. Också, ibland kan det vara en specifik orsak som en prestation, utveckling, eller personliga skäl att inleda en fest.