Skillnaden mellan producent och exekutiv producentProducent vs Exekutiv producent

I underhållningsindustrin, titlar egentligen ingen roll vid sidan av ren talang. Det 'är därför det finns många positioner som ska fyllas först innan en produktionsföretag börjar göra en film. Två av de viktigaste rollerna är exekutiv producent och producent.

Vare sig på teater, film eller TV, är producenten en del av affärssegmentet i hela produktionen. Han kommer sannolikt spjutspets de tekniska aspekterna av filmen för att slutföra projektet till hands. Han hyr hela filmteamet, skådespelarna, och även regissör. Han förvaltar merparten av filmverksamhet varje dag. Producenten kan antingen använda sin egen produktion företag eller han kan tecknas till en större studio. Om det 'är den senare, kan han få oberoende entreprenörer för att hjälpa i olika aspekter av filmen. Producenten är oftast den som är mycket involverad i projektet från bedömningen av skriptet fram till sista uppdragen gjort för marknadsföring av film.

I stora filmproduktioner, kan exekutiv producent titeln ges till VD för en studio. Det kan också överlämnas till någon som har investerat stort till skapandet av filmen som en hederstitel. För dem som verkligen har de största bucks att backa hela produktionen, kan han också lätt tjäna i rollen som en exekutiv producent. I detta avseende kommer han att ta hand om hela kreativa, administrativa och finansiella aspekterna av filmproduktion. De tekniska aspekterna vanligen reserveras för de andra positionerna.Filmbolaget kan hyra en mycket erfaren producent att bli exekutiv producent. Med detta kommer filmen få ekonomisk drivkraft som stora namnen är oftast knutna till den verkställande roll som Steven Spielberg. Detta ger mer förtroende för film investerare och annonsörer. Detta förklarar också varför Spielberg kan executively producera nästan ett dussin filmer i ett enda år. Med honom i filmen krediter, en av de viktigaste anledningarna till det 'är en exekutiv producent är uppfyllt C han är' pengar-maker 'av projektet som han är bäst lämpad att dra i de finansiella resurser som krävs för avsluta filmen. Slutligen kan gynnade skådespelare eller skådespelerskor och andra populära ledare i filmen också fungera som exekutiv producent och därigenom skapa mer surr och förbättra populariteten av filmen totalt.

Sammanfattning:

1. exekutiv producent är oftast en mer känd siffra än producenten.
2. exekutiv producent är vanligtvis chef för filmbolaget eller bara en hederstitel som ges till någon som har stora bidrag till projektet.
3. Producenten är mer hands-on med hela produktionen från början till slut.
4. exekutiv producent är vanligtvis inte den som är involverad i tekniska frågor för projektet till skillnad från producent.