Skillnaden mellan Disney World och DisneylandDisney World vs Disneyland

Walt Disney Elias var co grundare av Walt Disney Productions tillsammans med sin bror Roy Disney. Han var en entertainer, tecknare, manusförfattare, producent och regissör.

Från att ha varit en animatör utvecklade han tecken som har blivit mycket populär under de första dagarna och som har underhållit människor, både gamla och unga, fram till idag. Han introducerade Musse Pigg i början av 1900-talet som startade Silly Symphony tecknade serier och andra tecknade filmer och TV-program.

På 1940-talet idén att bygga en nöjespark uppmuntrade honom att utveckla ett koncept för Disneyland. Det konstruerades i Anaheim, Kalifornien och öppnade på
18 juli, 1955, och blev genast framgångsrik. Den har två parker och erbjuder klassiska turer till besökare och funktioner som Disney Cruise Line, Walt Disney World, och äventyr av Disney. Det byggdes för att vara en fantasi där människor kan interagera, titta på och njuta av sin semester med Disneyfigurer.

Området var för liten, dock, och aktörer ibland vandrade genom uppsättningen av en annan scen som förstör fantasi som den försöker skapa. Disney beslutade då att bygga en annan temapark som var avsedd att vara större och erbjuder mer än vad Disneyland har.

Disney utvecklade då idén om Disney World. Den var avsedd att inte bara vara en nöjespark men som en utväg med samtida, polynesiska, vildmark, och andra teman för att erbjuda sina kunder. Det har Experimental Prototype gemenskapen of Tomorrow (Epcot) som har Future World och världen Showcase av utställningar. En annan av de fyra temaparker är MGM Studios och Animal Kingdom.Det konstruerades i Orlando, Florida på en 47 kvadrat mil område och innehåller Magic Kingdom, en av sina fyra temaparker. Det öppnade den 1 oktober 1971 och var utrustad med tunnlar där aktörer kan flytta till och från varje uppsättning utan att bli sedd av besökare.

Landareal Disney World är mycket stora jämfört med den för Disneyland. I Disneyland, kan man täcka hela området till fots, men touring Disney World man skulle behöva en åktur.

Även om det saknar vissa funktioner i större Disney World, erbjuder Disneyland en mer intim atmosfär på grund av dess mindre storlek, och en del människor föredrar detta. Ändå både Disneyland och Disney World misslyckas aldrig att inspirera awe i människor, särskilt hos barn.

Sammanfattning:

1. Disneyland är den första temapark som utvecklats av Walt Disney medan Disney World är den andra temapark som de utvecklat.
2. Disneyland öppnades den 18 juli 1955 medan Disney World öppnades den 1 oktober 1971.
3. Disneyland ligger i Anaheim, Kalifornien medan Disney World ligger i Orlando, Florida.
4. landområde som Disney World ligger är större än den för Disneyland.
5. Disney World ger aktörer tunnlar där de kan röra sig fritt från varje plats utan att bli sedd av gäster medan Disneyland inte har denna funktion.
6. Disneyland har bara två nöjesparker medan Disney World har fyra temaparker.