Skillnaden mellan Hungry Jack 's och Burger King? Hungry Jack 's? Vs Burger King

När det kommer till hamburgare, hade två namn varit kända för att vara på toppen av spelet, och de går under namnet Burger King och Hungry Jack 's. Don' t få alltför förvirrad om de olika varumärkena, eftersom de ursprungligen kom under ett bolag, och det är Burger king Corporation.

Insta-Burger King var först grundades av Keith J. Kramer och Matthew Burns 1953, och det var belägen på Jacksonville, Florida. Varumärket gjorde bra för en tid men senare hade några problem. Ändringar var nödvändiga, och de leddes av James McLamore och David R. Edgerton. Det första som de gjorde var att helt omstrukturera företaget kedjan och döpte om det Burger King. De gjorde också några förändringar i deras meny och gjorde det mer tilltalande för massorna.

När Burger King beslutat att utöka dess räckvidd till Australien, fann de att deras varumärke redan används av en lokal livsmedelsbutik. Som lämnade dem med inget annat val än att välja en alternativ varumärke för sina produkter som de kommer att införa i den australiensiska marknaden. Jack Cowin (ägare av Burger King franchise i Australien) var sedan ombedd att välja ett annat namn bland sina varumärkesnamn registrerade enligt Burger King Corporation.

Han valde då namnet 'Hungry Jack' och personlig det genom att lägga till en apostrof 's.' Hungry Jack 's först stationerad på Innaloo, Perth den 18 april 1971. Jack Corwin förnyat sitt franchiseavtal med Burger King Corporation på 1991 som tillät dem att licensiera tredjeparts franchising. Hungry Jack' s långsamt vunnit popularitet på den australiensiska marknaden och fler och fler människor blev mer bekant med deras varumärke.

Hungry Jack 'är bara säljer två av Burger King varumärke produkter, och de är Whopper och TenderCrisp smörgåsar. Hungry Jack' är också har sin egen specialitet burgare som kallas Aussie Burger. Den är gjord av traditionella fish and chips med stekt ägg, bacon, lök, rödbetor, traditionella kött, sallad och tomat. De teman som används för Hungry Jack 's är fortfarande densamma under 1950' s, och det verkar som om företaget anser att det är mer populärt på detta sätt.När Hungry Jack 's kontrakt med Burger King upphört att gälla, inlämnad Burger King ett rättsfall om Hungry Jack' s om ett kontraktsbrott. De hävdade att Hungry Jack 's utfrågningens' t kunna uppfylla de villkor som de hade lagt på deras kontrakt och flyttade till avsluta sitt avtal. Jack Corwin och hans företag började sedan sina egna rättsliga förfaranden och vann över Burger King. Högsta domstolen i New South Wales fann Burger King Corporation skyldig för att bryta sitt avtal med Hungry Jack 's och därmed tilldela Jack Corwin med $ 46. 9.000.000 för att vinna fallet.

Burger King Corporation beslutade då att dra sin verksamhet ut från Australien, och hungriga Jack 's blev det ledande varumärket när det gäller hamburgare på den australiensiska marknaden. Trots detta håller Burger King fortfarande över 12.200 butiker över hela världen och är fortfarande en av de ledande namnen i snabbmatsindustrin.

Sammanfattning:

1. Hungry Jack 's var en franchise från Burger King Corporation.
2. Burger King får James Corwin att välja ett registrerat varumärke namn under Burger King Corporation.
3. Burger King in ett mål mot Hungry Jack 's för ett kontraktsbrott.