Skillnad mellan aktiv och passiv pickupAktiv vs Passiva Pickup

Om du äger en stråkinstrument, företrädesvis en elektrisk gitarr eller en elektrisk violin då mest troligt att du har märkt några inbyggda pickuper installerade på dem. Vanligtvis gör nybörjare gitarr eller fiol spelare inte vet vilka dessa är för. Behöver mindre att säga, pickups är givare. De begränsar mekaniska vibrationer från nämnda musikinstrument, som kommer att omvandlas till elektriska signaler för förstärkning, spela in och även sänds.

Det finns två typer av pickuper. Den ena kallas passiv och naturligtvis den andra kallas aktiv. Passiva pickups är traditionella och äldre typ av pickuper som använder stora magneter för att konvertera strängen vibrationer i olika ljudsignaler. Dessa magneter kan dock samla störningar och brus. Speciellt med basgitarrer, dessa var den första typen av pickup som exemplifieras av de klassiska inspelningar av gamla band som Beatles. Dessa uppsamlingar kan kopplas med en förförstärkare (genväg för en förförstärkare) för att efterlikna den aktiva typen av pickuper.

För den senare, kallas de aktiva eftersom de kommer med kretsar och andra ljud ändra strukturer. Aktiva pickups gör också användning av magneter, men bara mindre i storlek än vad passiva pickuper har. Alltså de samla mindre störningar jämfört med det andra systemet. Dessutom är de flesta aktiva pickups är i tandem med förförstärkare.

Passiva pickuper är kända för sin push-out makt för mellan frekvenser. Emellertid förlorar de med avseende på extrema frekvenser: den mycket höga och mycket låga. Trots detta har de fortfarande leverera en kraftfulla och även tonen. Denna typ av pickup kan bara skära ner eller sänka diskant och bas kontroller av instrumentet. Sammantaget använder passiva pickups ger spelaren mindre dynamisk kontroll.Aktiva pickups släppa en högre (högre) utsignal direkt till förstärkaren. Resultatet är en bredare spektrum av ljud som ger spelarna bättre kontroll över sina instrument. Beroende på vilken typ av pre-amp användes, kan detta åstadkommas på grund av att systemet ger möjlighet att öka kontrollen för både diskant och bas bortsett från att helt enkelt skära ner dem som i fallet för passiva pickuper. Dessutom kan både tonen och projektion hanteras mycket enklare att använda en sådan.

När det gäller hållbarhet instrumentet kan båda typerna av pickuper påverkas av slitage, liksom, fukt och sylt. Men det är förmodligen den aktiva pickuper som kommer att uppleva mer inoperabla ögonblick på grund av risken för batterihaveri.

1. Aktiva pickups är batteridrivna, medan passiva pickups aren 't.
2. Passiva pickuper är äldre och mer klassiska pickuper jämfört med deras aktiva motsvarigheter.