Skillnaden mellan PNG-8 och 24PNG-8 vs 24

Det finns många typer av filformat som används i dag som JPEG, GIF, BMP, RAW, WebP, TIFF och PNG bland många andra typer av format. Anledningen till att det finns en sådan mängd olika är deras specifika lämplighet över olika media program som filtypen specifik. Detta innebär att en bildfil kan vara värdelös i en viss applikation. Dessutom, förvirring mellan dessa bildfiler existerar eftersom vissa filtyper har sina egna undertyper som JPEG 2000, PNG-8 och PNG-24. I detta sammanhang, PNG-8 och 24 är två av de mest missförstådda format.

'PNG' står för 'png' som är en nyare typ av fil, men liknar de populära motsvarigheter JPEG och GIF. I de flesta fall, antalet fäst termen antyder dator bitnivå stöds. Detta innebär att en PNG-24 och PNG-8-stöd 24-bitars och 8-bitars färger respektive. Notera, att vara på en högre bit stöd inte omedelbart innebära att det är en bättre filformat än den nedre lite eftersom vissa situationer diktera användningen av en lägre bit i motsats till större. Valet att använda vilken typ av PNG hellre bero på dina specifika behov.

När det gäller färg detalj, kan PNG-8 bara hålla 256 färger max medan den andra kan stödja 24-bitars färg eller cirka 16 miljoner färger. Med detta är PNG-8 bäst för små grafik som kräver mindre detaljer och färg detalj som enkla grafiska bilder och datorikoner. Användningen av PNG-24 är därför bäst för mer detaljerade bilder och webb foton.

När du vill lagra bilddata mer effektivt, kommer du omedelbart att komprimera dem. I detta avseende är du slits mellan två val: förlustfri komprimering och förstörande komprimering. Förlustfri komprimering är att komprimera bilden saknar signifikanta förändringar i den totala utseende. Förstörande komprimering är kompression som ger vissa artefakter eller bild snedvridningar. Den förstnämnda används i medicinsk avbildning, mycket tekniska ritningar och serier för att nämna några, medan den senare är tillämplig på alla naturlig bild som din typiska fotografier. I detta sammanhang har bara PNG-24 förmåga förlustfri komprimering på grund av dess breda färg tillgänglighet.Självklart kommer PNG-8-format resultera i en mindre filstorlek eftersom det har mindre teknisk detalj i motsats till den komplicerade färginformationen som finns i PNG-24 bilder vilket resulterar i större filer. PNG-8 är i stånd att återvända mindre filer eftersom det bara omvandlar komplexa färgade bilder till en mycket enklare färg uppsättning även om det 'är en synlig förlust av färg i bilden. Spara PNG-24 bilder kommer bokstavligen bevara varje ursprungliga färg.

Sammanfattning:

1. PNG-8 stöds av 8-bitars systemnivåer medan PNG-24 är 24-bitars.
2. PNG-8 har färre färger (256) medan PNG-24 har bredare färg tillgänglighet (cirka 16 miljoner).
3. PNG-8 inte kan förlustfri komprimering till skillnad från PNG-24.