Skillnaden mellan Facebook och gruppenFacebook-sida och gruppen

Som ett socialt nätverk, har Facebook utökat sina förmågor och tillät skapandet av innehåll som är utöver det normala personliga profil; sidor och grupper är två saker du kan skapa. Den största skillnaden mellan sidor och grupper är deras avsedda användning. Grupper är avsedda för ett litet antal människor som delar samma intresse eller har något gemensamt. Några exempel är klubbar, en grupp vänner, arbetskamrater och liknande. I jämförelse, är sidor avsedda för företag som kan ha en utbredd publik. Sidorna ofta skapas för kändisar, orsaker och produkter, bland annat. I sidor, gör de människor som prenumererar på den inte nödvändigtvis känner varandra. De delar bara ett intresse för vad sidan handlar om.

Om du vill skapa en grupp eller en sida, tänk på följande skillnader mellan de två. En grupp ger mer kontroll på vilka som är medlemmar i gruppen. Människor måste bli inbjuden eller godkännas innan de släpps in i gruppen. Om du har en sida, den som 'gillar' det är då prenumererar på den sidan. En sida är alltid offentliga medan en grupp kan göras privat.

En funktion som är tillgänglig för grupper, men inte sidor är chatt, precis som den du får med dina egna vänner. Till skillnad från den vanliga chatt, som är en-mot-en i naturen, låter gruppchatt alla i gruppen anger och läsa meddelanden. Detta är ett bra verktyg om du vill diskutera saker som en grupp så att alla kan bidra med sina tankar. Avsaknaden av en chat-funktion på sidorna begränsar diskussionerna på väggen, som är faktiskt en bra sak eftersom miljontals människor på samma chattfönster samtidigt ISN 't en bra idé.En fördel med att ha en sida är förmågan att vara värd för applikationer. Det kan vara vilket program som helst, till och med ett spel och liknande. Detta skapar en bit av interaktion och en plattform där ägaren av sidan kan främja sina grejer. Grupperna inte har förmågan att vara värd applikationer.

Sammanfattning:

1. Sidor är där för att ge en närvaro för företag medan grupper är för människor som delar ett gemensamt intresse.
2. Grupper ger mer kontroll än sidor.
3. Grupper kan ha sin egen chattrum medan sidorna kan inte.