Skillnaden mellan LTE och 4GLTE vs 4G

Övergången från första generationen (1G), till andra generationens (2G), sedan slutligen till tredje generationens (3G) mobilteknik telefon är ganska tydligt avgränsade, och vi tydligt se vilka telefoner tillhör varje generation. Med övergången till den fjärde generationen (4G), det finns en hel del nya framväxande teknik och mycket mer förvirring om vilken som är 4G och som man inte. Det är bättre att se skillnaderna mellan 4G och en av de nya tekniker som LTE (3GPP Long Term Evolution). Till att börja med, är 4G teknisk standard medan LTE är en faktisk teknologi. LTE måste passera 4G standarder för att betraktas som en 4G-tekniken.

LTE definierar hur data ska kodas och sänds från en punkt till en annan i mobilnätet. Däremot inte 4G faktiskt inte definiera det som tekniken har att göra. Den definierar helt enkelt vad som måste uppnås. För att passera som en sann 4G behöver någon teknik för att uppnå stationära hastigheter på 1 Gbit / s och mobila hastigheter på 100 Mbit / s. Det finns mer tekniska specifikationer, men dessa två är tillräckligt för att särskilja 4G från icke-4G-teknik.

LTE kan endast 100Mbit / s maximalt; Därför faller mycket långt från det avsedda målet. Egentligen är LTE faktiskt grupperas tillsammans med andra tekniker som WiMax som under 4G teknik; ofta kallad 3. 9G eller 3. 5G. En nyare version av LTE, kallad LTE Advanced, förväntas överstiga 4G-standarder och är en ledande kandidat för 4G-certifiering.Frågan är nu varför finns det så många mobiltelefoner och telekom nonchalera 4G när tekniken spelar 't verkligen existerar ännu? Svaret på detta är marknadsföring. Med många telekom konkurrerar om begränsade användare, de behöver för att komma på sätt att locka användare . marknadsföring en 3. 9G teknik ISN 't verkligen så catchy marknadsföring 4G. På grund av detta, många av telekomuppgraderat sina nät till LTE flaunted sedan med en 4G-nät, även om det inte var sant. Faktum är, det kan ta ett par år innan vi faktiskt kan uppleva en äkta 4G-tekniken.

Sammanfattning:

1. 4G är en teknikstandard medan LTE är en teknik som strävar efter att vara 4G.
2. 4G anger prestanda samtidigt LTE definierar hur prestanda uppnås.