Skillnad mellan PlayStation 3 och PlayStation 4PlayStation 3 vs PlayStation 4

När du 're jämföra spelkonsoler, de två spel tech jättar Microsoft Xbox och Sony PlayStation måste stå i centrum för diskussionen. Dessa två speltillverkare konsol har tillverkat spelkonsoler under ganska lång tid och till World Wide popularitet till spelnördar . Låt 's kolla in de grundläggande skillnaderna mellan Sony PlayStation 3 \u0026 amp; PlayStation 4.

Sony har fört en massiv förändring i PS4 i form av prestanda jämfört med sin föregångare PS3. Utan tvekan observera de fantastiska funktioner i PS4, kan vi dra slutsatsen att denna spelkonsol har släppts att blomstra på spelmarknaden för en ganska lång tid. PS3 släpptes 2005. Även utformningen PlayStation modeller, utvecklarna alltid se till att konsolen är hållbart för en lång tid. Bortsett från spel, kan du också göra saker som visar bilder, spela online-spel, webbläsare Internet och titta på Blu-Ray-filmer med hjälp av PlayStation. Alla dessa funktioner var också närvarande i PS3. Nu är den nya PS4 tar dig uppleva en helt ny nivå erbjuda en bättre Wi-Fi-stöd och en snabbare ROM för att spela Blu-ray-filer. Sony PS3 hade en Blu-Ray 2x-enhet och PS4 kommer med en Blu-Ray 6x enhet öka prestanda genom stor utsträckning.

Den nya Sony PS4 stöder USB 3. 9 portar, medan PS3 stödde USB 2. 0-portar. Detta bättre stöd innebär snabbare överföringshastigheter bland flash-enheter. PS4 innebär också en helt ny modell för Dualshock ansvarige nämligen Dualshock 4. Denna nya styrenheten har en bättre batteritid och även förbrukar högre effekt än de Dualshock 3 funktioner i PS3. Wi-Fi-anslutning i PS4 har förbättrats stödja snabbare Internetsurfning och bättre spel över webben. PS4 stöder också den nya Bluetooth version 2. 1, som inte stöds av PS3.

Inflyttning ytterligare tekniska detaljer, är PS4 drivs av en 8 kärnhus processor och grafikenheten är en mäktig AMD Radeon grafikkrets Nästa Engine. PS3 drevs av en äldre modell Cell Broadband CPU och GPU var en RSX Reality Synthesizer tillverkad av NVidia. Prestanda språng i PS4 är mycket anmärkningsvärt. RAM har ökat till en ny höjd i PS4 med och 8GB GDDR5 RAM medan PS3 kom ut med en 256 MB GDDR3 VRAM. Det 'är ganska mycket från jämförelsesektionen mellan de sista två modeller av PlayStation från Sony.

Viktiga skillnader mellan PlayStation 3 \u0026 amp; Playstation 4:PS 4 har en jämförelsevis starkare processor än PS3.


PS4 kommer med AMD Radeon Graphics men PS 3 levereras med NVidia RSX Reality Synthesizer.


PS4 har 8 GB RAM-minne, men PS3 har 256MB VRAM.


PS4 stöder USB 3. 0 och Bluetooth 2. 1, men PS3 stödjer USB 2. 0 och Bluetooth 2. 0.