Skillnaden mellan Xfce och GNOMEXfce vs. GNOME

Xfce är en skrivbordsmiljö som är också fri programvara. Den används främst för Unix och andra plattformar som liknar Unix CLinux, Solaris och BSD, till exempel. Huvudsyftet med denna skrivbordsmiljö är att vara snabb och lätt. Det syftar till att uppnå dessa mål och fortfarande behålla en visuellt tilltalande och lätt att använda skrivbordet. Den mest aktuella permutation av Xfce är modulärt Cthat är delar som representerar separation av oro och förbättra maintainabilityC och återanvändbara. Det består av separat förpackade delar, som den modulära distinktion antyder, och ger mjukvaran förmågan att fullt fungerande som en skrivbordsmiljö. Det har också möjlighet att bli vald i delmängder för att skapa den föredragna personliga arbetsmiljö för användaren.

GNU Network Object Model Environment (även känd som GNOME) är en skrivbordsmiljö som helt består av fri och öppen programvara. Den var avsedd som ett internationellt projekt vars mål är att skapa utvecklingsramar programvara väljer applikationsprogramvara för skrivbordet, och arbeta med program som hanterar programstart, filhantering, och fönster och ärendehantering. Som en del av GNU-projektet, kan den användas med en mängd olika operativsystem som fungerar på samma sätt som Unix CMOST särskilt det fungerar för de operativsystem som byggs ovanpå Linux-kärnan och GNU userland samt en del av Java Desktop System i Solaris.

Xfce ger utvecklingsramar CMOST särskilt de ramar som används i applikationer. Bortom skrivbordsmiljön själv, det finns en mängd olika tredje parts program som använder Xfce bibliotek Csuch som Musmatta textredigerare, Xfmedia ljudspelare, Orage Kalender och Terminal. En av dessa tjänster är en röd banderoll som löper över toppen av fönstret när programmet har startats upp och börjar köra med administratörsbehörighet Cthis används för att varna användaren om att de har möjlighet att skada deras systemfiler med en viss åtgärd. Det finns också några fler komponenter som ingår i Xfce miljö, inklusive Xfprint, som är en Print Manager, och Xfburn, som är en CD eller DVD-brännare.

GNOME hantering av fönster, program och filer är liknande den i de flesta moderna desktop operativsystem på marknaden idag. När i standardläget, kan skrivbordet launcher menyn snabb tillgång till de program som har installerats och fil platser som finns på datorn. Metacity är standard fönsterhanterare för GNOME. Detta gör det möjligt för användare att ändra utseendet på sina skrivbord via teman.Sammanfattning:

1. Xfce är en skrivbordsmiljö som är både modulära och återanvändbara; GNOME är en skrivbordsmiljö som är en del av GNU-projektet.