Skillnaden mellan DoFollow och nofollow länkar DoFollow vs nofollow länkar

När du skapar ett varumärke på nätet, är synlighet avgörande. Ju större publik som ser ditt innehåll på nätet, desto fler människor du kan räkna med att få svar från. För att skapa synlighet är sökmotoroptimering (SEO) görs på plats. I SEO mycket fokus läggs på att skapa länkar i din blogg som länkar utåt till andra myndighet platser. Detta i själva verket bygger varumärke myndighet som besökare på din webbplats kan få en känsla av säkerhet från uppmärksammade länkar som kan publiceras på webbplatsen. Varje gång en länk skapas i bloggen, om nytt innehåll, en sidofältet, eller till och med kommentarer av svaren från de artiklar, en unik länk till den specifika platsen skapas.

Länken till innehåll kan antingen vara DoFollow eller nofollow. En DoFollow länken är en unik länk som berättar sökmotorer att använda en specifik väg som går längs dess sida rang för att påverka den utgående länken som kommer från webbplatsen. I allmänhet kommer fler besökare att besöka sidor som rankas högt i sökmotorerna, så det är viktigt att skapa en utgående länk.

En DoFollow länken är viktig för att skapa en utgående länk till webbplatsen som kan indexeras av bots sökmotorn som ständigt kryper internet letar efter innehåll till index uppåt. Ju mer DoFollow länkar som pekar mot din webbplats, desto mer auktoritet din webbplats har och platsen kommer att rankas högt i olika sökmotor platser över tiden.

En nofollow länk är den direkta motsatsen till DoFollow. Det är en unik hyperlänk som tar bort alla passerar på sin specifika sidrankning status till andra webbplatser. När alternativet nofollow väljs, eller hur sökmotorn bots 't kunna söka via länkarna och därför hoppa över någon innehåll. Detta innebär i realiteten att kan förväntas ingen ökning i sökmotorn leden.

Olika sökmotorer har olika användningsområden för nofollow länkar. För Google, kommer länken sökas av kryper sökmotorn bots, men det blir ingen effekt på Googles sidrankning att webbplatsen med nofollow länken aktiveras. Bing, å andra sidan, inte kommer att spana nofollow länken och innefattar den inte i beräkningar. Yahoo följer nofollow länkar men inte dessa länkar i rankning beräkningar.

Om ditt fokus är att bygga myndighet med andra webbplatser, måste du se till att du har DoFollow aktiverad. Detta hjälper dina läsare se dig som en myndighet, till stor del från det faktum att de har andra länkar som ingår i ditt arbete. Nackdelen med att DoFollow är att din blogg kan få en hel del spam kommentarer och det krävs tid för att sålla ut alla kommentarer en efter en. En nofollow länk skapar inte myndigheten, men å andra sidan inte har spam problem att ta itu med. Det är också lämpligt att använda nofollow märkning för opålitliga länkar.

Sammanfattning

DoFollow länk tillåter myndigheten byggnad med besökare genom sökmotor rankning.

Nofollow länkar inte tillåter myndigheten bygger på sökmotorer.DoFollow innehåll indexeras i sökmotorer och beräkningar bestämma placering i sökmotorerna.

Nofollow innehåll är inte med i beräkningen när beräkningar sökmotorn görs.

DoFollow länkar inför problemet med att ta emot ett stort antal spam kommentarer.

Nofollow kommentarer inte riskerar att få spam kommentarer.

Sökmotor bots genomsöka DoFollow innehåll och indexera den i sökmotorer.

Sökmotorn bots kan eller inte kan följa nofollow innehåll och inte använder beräkningar att indexera innehåll markeras som nofollow.