Skillnaden mellan VxWorks och LinuxVxWorks vs. Linux

VxWorks är ett operativsystem i realtid (eller RTOS) Cmeaning det är ett operativsystem som ett operativsystem (eller OS) avsedd för realtidsapplikationer. Den har utvecklats speciellt för att användas i inbyggda system. VxWorks utveckling sker på en värddator som kör Linux, Unix eller Windows. Det tvärsamman mål programvara så att den kan köras på olika mål CPU-arkitekturer.

Linux är en allmän term som används för att beskriva en dator OS som är liknande i design till Unix och är baserad på Linux-kärnan Cwhich är ett OS-kärnan (eller en bro mellan applikationer och faktiska data som behandlas som exekveras på hårdvarunivå). Utvecklingen av Linux är en av föregångarna till fri och öppen källkod samarbete Cmeaning all källkod kan användas fritt ändras och omfördelas. Det kan installeras på en uppsjö av hårdvara (från inbäddade enheter till stordatorer och superdatorer). Det är oftast förpackad i ett format som kallas Linux-distribution för användning på stationära datorer och servrar.

VxWorks är ett egenutvecklat, realtid OS Cmeaning det är en realtid OS som är varken fri eller öppen källkod. Det har varit tillgänglig genom en uppsjö av plattformar och nu är kapabel att köra på alla moderna CPU som används i den inbäddade marknaden. Dessa processorer inkluderar de av x86 familjen, MIPS, PowerPC och familjer ARM, StrongARM och xScale. De primära funktionerna i VxWorks OS innefattar, men är inte begränsade till, en multitasking kärna som innehåller förebyggande och round robin schemaläggning samt snabb avbrotts respons; minnesskydd, i syfte att isolera användarapplikationer från kärnan; SMP stöd, ett felhantering ram; ett filsystem; och lokala och distribuerade meddelandeköer.

Linux är ett allmänt tillgängligt OS kärna som körs på en uppsjö av datorarkitekturer, den inklusive IBM System z9 stordator; den handhållna ARM baserad, iPAQ; och System z10, som återfinns i enheter som mobiltelefoner och superdatorer. Det finns också specialiserade distributioner som finns i dessa arkitekturer som är mindre vanliga Csuch som Intel 8086 eller Intel 80286. Linux finns i standard stationära och bärbara datorer, Men i termer av spelmarknaden, Linux släpar fortfarande avsevärt efter Windows. Många av samma program som finns på Microsoft Windows eller Mac OS X finns på Linux samt Ceither det kommer att bli en fri version av programmet som fungerar för Linux eller att samma ansökan kommer att ha sin egen version för Linux.Sammanfattning:

1. VxWorks är en realtid OS som utformats speciellt för användning i inbyggda system; Linux är förpackad i ett format som fungerar på både stationära och servrar.