Skillnaden mellan Google TV och Apple TVGoogle TV vs Apple TV

Dator jättarna Google och Apple har startat trenden att expandera bort från sina kärnprodukter och flytta till andra hemutrustningar som kan dra nytta av Internet-anslutning. Just nu är Google TV och Apple TV är deras respektive produkter för TV. Den största skillnaden mellan de två är i deras genomförande. Apple TV är en set-top-box som du ansluter till din TV och trådlöst ansluter till nätverket, och därmed internet, för att ge strömmande innehåll. Å andra sidan, är Google TV bara programvara som används av Google 's många partners. Så till skillnad från Apple TV där du bara få en set-top box, kan du ha en set-top-box som Logitech' s Revue eller integrerad direkt på en TV som på Sony 's internet-TV. Många fler produkter förväntas innehålla Google TV-programvaran, vilket ger en ännu mer mångfald av valmöjligheter.

Det finns en stor skillnad mellan de fjärrkontroller som används med två. Apple väljer en enklare klickern medan Google använder en fjärrkontroll med ett QWERTY-tangentbord, även om du kan köpa en klicker för Google TV. Närvaron av tangentbordet är att Google TV kan surfa på internet. Det kan även läsa Flash-innehåll som video och spel. Både TV tillåta användning av smartphones för att fungera som en clicker fjärrkontroll. Men Google TV är lite mer allomfattande som du kan använda alla Android eller iPhone luren, medan Apple TV, som Apple alltid säga, fungerar bara med andra Apple-enheter.

En lovande funktion som Google TV har är möjligheten att köra program. Det finns några standard program men många fler skulle snart följa som plattform blir mer populär och utvecklare ser en potentiell marknad. Apple TV inte har möjlighet att köra program.iTunes är förmodligen den största dra för Apple TV eftersom det är den mest populära källan av innehåll på webben. Människor som redan har andra Apple-produkter skulle ha några betänkligheter i plocka Apple TV eftersom de redan har sin iTunes-konton med sina medier redan på det.

Sammanfattning:

Apple TV är en specifik produkt medan Google TV är programvara på olika enheter

Google TV-apparater kommer med ett QWERTY-tangentbord fjärrkontrollen medan Apple TV har en klicker

Google TV har fler alternativ med smartphones som fjärrkontroller än Apple TV gör

Google TV tillåter en mer omfattande internet webbupplevelse än Apple TV gör

Google TV kan köra program medan Apple TV kan inte