Skillnaden mellan iBook och MacBookiBook vs MacBook

IBook och MacBook är separata rader av bärbara datorer från Apple. IBook är den tidigare linjen som skulle ersättas med Macbook. Även om båda modellerna fanns samtidigt, var detta bara en följd av övergången att Apple gick igenom på den tiden. Den viktigaste skillnaden mellan iBook bärbara datorer och MacBook bärbara datorer, är deras hårdvara. iBooks använda den gamla Power PC arkitektur som har varit standard för alla Apple-datorer. MacBook använder nu x86-arkitekturen som används i persondatorer, i synnerhet Intel-baserade processorer och hårdvara.

Övergången till Intels hårdvara gjorde det möjligt för Apple att komma ikapp med den snabba utvecklings hårdvara och släppa kostnaderna för x86-arkitekturen, och samtidigt bibehålla varumärkes egenskaperna hos Apple-datorer. Övergången från Power PC till x86 var inte plötsligt. Den gradvisa övergången resulterat i både produktlinjer befintliga samtidigt.

Det finns ytterligare ändringar estetik MacBook linje som gjorde det mycket attraktivt för användarna. Först och främst, MacBook bärbara datorer är mycket tunnare, och ser mycket elegant med aluminiumstomme, jämfört med skrymmande Macbook, vars kropp är gjord av polykarbonat eller plast. iBooks fanns tillgängliga i en mängd olika färger, medan, även om MacBook släpptes ursprungligen i svart eller vitt, produktionen av den svarta modellen har upphört, och den vita är den enda tillgängliga modellen.

Apple valde också att gå med de mer populära widescreen-format för MacBook, överge standard 4: 3 aspect ratio display som var i bruk med de äldre iBooks. Denna förändring, på en enda del, påverkas utseendet av hela bärbara datorn, vilket gör det bredare och mer rektangulär, jämfört med den kvadratiska utseendet på iBook.

Eftersom iBook har upphört redan på 2006, skulle du inte kunna hitta en till salu, utom kanske för begagnade enheter. Framsteg i x86-arkitekturen, och införandet av multi-core processorer, gör också MacBook mycket mer överlägsen jämfört med iBook.Sammanfattning:

1. iBook är den gamla raden av Apples bärbara datorer som har avbrutits och har sedan dess ersatts av MacBook.

2. iBooks använder Power PC-arkitekturen, medan MacBook har gått framåt med x86-arkitekturen.

3. Macbooks är tunnare jämfört med iBooks.