Skillnaden mellan Pinterest och InstagramPinte vs Instagram

Pinterest och Instagram är två fotodelning webbplatser för sociala nätverk där du kan ladda upp foton för andra människor att se. Även om de i princip har samma syfte, är de inte identiska. Den största skillnaden mellan Pinterest och Instagram är hur människor typiskt använder dem. Instagram är mer att dela dina egna personliga bilder medan Pinterest lutar mer mot att ladda upp intressanta bilder som du 'har hittat på nätet.

Denna stora skillnad är lätt uppenbart igenom hur tjänsterna används. Pinterest är typiskt nås via en dator eller via smartphones med en kapabel webbläsare. Å andra sidan, är Instagram nås främst på smartphones och surfplattor, och har en egen app för både iOS och Android-enheter. Instagram app används för att bläddra uppladdade foton och för att ta dina egna bilder som du kan ladda upp. Den största dra av Instagram är förmågan att tillämpa filter på dina bilder. Det finns en mängd olika filter att välja mellan och de flesta människor tycker om att göra sina bilder ser gamla eller daterad med sepia filter. Detta är inte något kan du automatiskt göra med Pinterest och du måste göra det på egen med hjälp av fotoredigeringsprogram som Photoshop.

Folk gillar att använda Instagram eftersom det är lätt tillgängliga på deras telefoner och gör att ladda upp bilder på nätet en vind. De flesta länkar också sina Instagram konton till sitt Facebook-konto så att deras bilder visa upp på den sociala nätverkssajten för sina vänner att se. Å andra sidan, människor som går på Pinterest brukar gå dit för att hitta saker som intresserar dem. De kan då vilja eller dela dessa bilder så att de som följer dem kan också se bilderna.Den sista skillnaden mellan Pinterest och Instagram är på det sätt som du ansluta sig till platsen. Med Instagram, kan du registrerar dig när som helst så länge du har en kapabel smartphone eller surfplatta. Med Pinterest, måste du bli inbjuden av någon som redan är en Pinterest medlem för att gå med. Det är bara en mindre irritation eftersom du behöver bara hitta en vän eller bekant som är villiga att skicka en inbjudan innan du kan gå.

Sammanfattning:

Instagram är mer inriktad på bilder du tar medan Pinterest är mer inriktad på saker du hittar på nätet

Instagram har programvara för mobiltelefoner medan Pinterest 't

Instagram kan använda filter för foton medan Pinterest kan inte