Skillnaden mellan Dell XPS och InspironDell XPS vs Inspiron

Dell har producerat datorer för en ganska lång tid nu, och de 'har lagt till, tas bort och ändrat sina uppställningar ett antal gånger. XPS och Inspiron är två av sina nuvarande produktlinjer som användare välja mellan. Den största skillnaden mellan XPS och Inspiron är deras mål. Inspiron är en ingångsnivå line-up, medan XPS, som står för Xtreme Performance System, är en linje av högpresterande maskiner för tung datoranvändning och spel.

Som du kanske redan förvänta sig, ger XPS line-up överlägsen erbjudanden i form av prestanda. Så om du funderar på att göra några allvarliga spel, eller om du rutinmässigt arbetar med och redigera bilder och videoklipp, kan du hitta bättre alternativ i XPS linje. För dem som bara gör grundläggande pappersarbete, Internetsurfning, och lätt spel, Inspiron datorer är förmodligen tillräckligt bra för det avsedda ändamålet.

Nackdelen med ökad prestanda är ökade kostnader, och XPS är inget undantag. XPS datorer har högre slutet hårdvara som Core i7-processorer och avancerade grafikkort som lätt skulle kunna höja priset på enheten. Så om din budget är ganska begränsad, kan Inspiron modellerna vara bättre valuta för pengarna.

Naturligtvis kan det inte undvikas att linjen mellan high-end Inspiron modeller och low-end XPS modeller är suddig. På denna nivå, de två är ganska mycket identiska när det gäller pris och funktioner. I detta fall är det upp till dig att välja vilken du gillar bättre.I slutändan, valet mellan Inspiron och XPS kommer ner till dina behov kontra din budget. Fynd sökande skulle förmodligen som Inspiron modeller medan prestanda freaks skulle gå direkt till XPS. Och sedan finns det Dell 's anpassade funktioner. Du kan byta ut förkonfigurerade delar till dem du föredrar. Detta ger dig ännu mer frihet när du väljer från de få modeller som Dell redan erbjuder.

Sammanfattning:

1. XPS är en linje av högpresterande maskiner medan Inspiron är en instegs linje.
2. XPS datorer har bättre specifikationer än Inspiron line-up.